Obavijesti Video Pretražite Navigacija

DORH ide u Haag po dokaze protiv Domazeta i Sačića?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nepravomoćne presude generalima Norcu i Ademiju nisu označile i kraj tog postupka. Državno odvjetništvo ide u Haag po dokaze koji za zločine u Medačkom džepu navodno terete admirala Domazeta i bivšeg specijalca Željka Sačića.

U državnom odvjetništvu tu vijest ne žele komentirati. Ponavljaju samo kako će podnijeti žalbu na presudu generalima Norcu i Ademiju. 

Pročitajte i ovo Ilustracija Hoće li platiti? Mađarska dobila ogromnu kaznu: "Takvo ponašanje je znatna prijetnja" Slika nije dostupna Ademi: Domazet je zapovijedao akcijom Medački džep

Vijest o odlasku u Haag po dokaze nije službeno potvrđena pa je teško pogađati je li riječ o istini ili špinu plasiranom iz odvjetničkih i političkih krugova. 

Domazet je bez komentara,a Sačić sve naziva hrpom laži.

'Ako je to točno, onda je to strašno. I Hrvatske se u tom slučaju ne bi posramio ni tužitelj Višinski. Nitko međutim nije primijetio da slučaj đep i Oluja imaju jednu poveznicu.Ona se zove kanadski bataljun UNPROFOR-a. U Haagu su potpuno demaskirani. Najprije general Andrew Leslie, a potom i Alain Forand. Predočeno im je kako su do zadnjeg trenutka radili za projekt velike Srbije. Forand se potpuno povukao kad mu je pušten njegov i Lesleyjev talk show emitiran na kanadskom radiju'. kazao je Sačić.

Zanimljivo je da s istim brojem ubijenih Srba barata i Vuk Jeremić. Kao što je zanimljivo da se u slučaju Džep nitko nije zakačio za istovjetne iskaze dvojice dijametralno suprotnih svjedoka - Petra Stipetića i Loše Domazeta. Stipetić se javno zgražao nad činjenicom da su Kanađani doma odlikovani za Džep i pritom se hvalili da su ubili 26 osoba.

'Hoće li Hrvatska imati petlje i od Haaga tražiti da istraži ulogu Kanađana u Medačkom džepu? Taj sud naime i za to ima mandat. Bilo bi dobro to najprije rasvjetliti. Pa tek onda bez dodvorništva istražit svoje', izjavio je Domazet.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene