Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Nepravomoćne presude generalima Norcu i Ademiju nisu označile i kraj tog postupka. Državno odvjetništvo ide u Haag po dokaze koji za zločine u Medačkom džepu navodno terete admirala Domazeta i bivšeg specijalca Željka Sačića.


U državnom odvjetništvu tu vijest ne žele komentirati. Ponavljaju samo kako će podnijeti žalbu na presudu generalima Norcu i Ademiju. 

Vezani članci Suđenje Smiljani Srnec zbog ubojstva sestre Vrhovni sud potvrdio presudu Smiljani Srnec, 15 godina zbog ubojstva sestre koju je godinama skrivala u škrinji Slika nije dostupna Žalba na presude Norcu i Ademiju

Vijest o odlasku u Haag po dokaze nije službeno potvrđena pa je teško pogađati je li riječ o istini ili špinu plasiranom iz odvjetničkih i političkih krugova. 

Domazet je bez komentara,a Sačić sve naziva hrpom laži.

'Ako je to točno, onda je to strašno. I Hrvatske se u tom slučaju ne bi posramio ni tužitelj Višinski. Nitko međutim nije primijetio da slučaj đep i Oluja imaju jednu poveznicu.Ona se zove kanadski bataljun UNPROFOR-a. U Haagu su potpuno demaskirani. Najprije general Andrew Leslie, a potom i Alain Forand. Predočeno im je kako su do zadnjeg trenutka radili za projekt velike Srbije. Forand se potpuno povukao kad mu je pušten njegov i Lesleyjev talk show emitiran na kanadskom radiju'. kazao je Sačić.

Zanimljivo je da s istim brojem ubijenih Srba barata i Vuk Jeremić. Kao što je zanimljivo da se u slučaju Džep nitko nije zakačio za istovjetne iskaze dvojice dijametralno suprotnih svjedoka - Petra Stipetića i Loše Domazeta. Stipetić se javno zgražao nad činjenicom da su Kanađani doma odlikovani za Džep i pritom se hvalili da su ubili 26 osoba.

'Hoće li Hrvatska imati petlje i od Haaga tražiti da istraži ulogu Kanađana u Medačkom džepu? Taj sud naime i za to ima mandat. Bilo bi dobro to najprije rasvjetliti. Pa tek onda bez dodvorništva istražit svoje', izjavio je Domazet.