Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nema presedana

Nakon pet godina sutkinja Domić oslobođena krivnje

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bivša predsjednica Općinskog suda u Supetru na Braču oslobođena je krivnje nakon pet godina suđenja.

Bivšoj predsjednici Općinskog suda u Supetru na Braču Ivani Domić i još 12 optuženih izrečena je na Županijskom sudu u Šibeniku oslobađajuća presuda po svih 18 točaka optužnice. Odlukom zasigurno nisu zadovoljni u Državnom odvjetništvu, kao ni oni koji se smatraju oštećenima u slučajevima koje je za svog mandata vodila Ivana Domić. Njoj i ostalim 12 optuženika stavljalo se na teret više kaznenih djela s ishodom pribavljanja imovinske koristi, za što je predviđena kazna zatvora u trajanju do 10 godina. Prema optužnici, ona je u dogovoru s ostalim optuženicima donosila presude u njihovu korist zbog izostanka tuženih, a svi slučajevi vezani su za vrijedne nekretnine na Braču.

Pročitajte i ovo Marina Lovrić Merzel Nakon 10 godina Bivša županica osuđena na šest godina zatvora: Oduzet joj nezakonito stečena imovina Ilustracija na 12 godina zatvora Dvojica osuđena zbog strijeljanja zarobljenih hrvatskih vojnika u Glini

Optuženici su, naravno, presretni što je dugotrajno suđenje napokon privedeno kraju, a njihovi odvjetnici kažu kako je ovo jedini logičan ishod cijele priče. Inače, može se reći i da je ovo jedno od najskupljih suđenja na ovom području, a troškove će, s obzirom na oslobađajuću presudu, snositi država. Tijekom pet godina saslušano je više od sto svjedoka i izneseno više od tisuću dokaza. Da je presuda bila drukčija, bio bi to gotovo presedan u sudskoj praksi, jer je način na koji je radila Ivana Domić, kako kažu njezini odvjetnici, uobičajena praksa na većini hrvatskih sudova. U svom obrazloženju predsjednica sudskog vijeća rekla je da nije dokazano nijedno kazneno djelo, tj. da se može govoriti o nepažljivosti i nesavjesnosti u donošenju odluka, ali da to nije predmet optužnice.

Zapravo, jedina krivnja bračke sutkinje bila je u tome što je, u želji da ispuni normu suda, preuzela slučajeve kolegice koja je često bila na bolovanju.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene