Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Obilazak tvrtke koja je izišla iz krize

'Nakon ovog posjeta sam puno optimističnija'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Premijerka Jadranka Kosor obišla je proizvodni pogon Spin Valisa u Požegi.

Nakon razgovora s upravom te tvrtke, izrazila je zadovoljstvo odličnim poslovnim rezultatima koje su postigli u ovoj godini te napose podatkom da su na posao vratili i stotinjak radnika koje su zbog krize morali otpustiti.

Pročitajte i ovo Tvrtka MB Namenska U Srbiji Eksplozija u vojnoj tvornici: Vidi se gusti crni dim, ozlijeđeni prevezeni u bolnicu Boeingova tvornica u Rentonu Model 737 Max Moguća nova greška na Boeingovim avionima: Na sigurnosni pregled odlazi 50 mlažnjaka

Spin Valis prva je drvoprerađivačka tvrtka koja se može pohvaliti da je izišla iz krize tako da posla ima za svih 460 zaposlenih. Trenutno namještaj izvoze u 29 zemalja, a izvoz je porastao za 17 posto. Direktor Zdravko Jelčić najavljuje i nove investicije od šest milijuna eura pri čemu i dalje očekuju potporu Vlade ali, dodaje, i ukupne politike.

Podigli izvoz i spustili uvoz

Podatci na državnoj razini, koji pokazuju kako je izvoz porastao za 10 posto (namještaja za 12-13 posto), a uvoz smanjen za 20 posto, pružaju nadu kako ova grana gospodarstva izlazi iz recesije.

Tu je, sigurno, pomogla i činjenica da je Vlada prepoznala problem i poduzela mjere koje su utjecale na brži izlazak iz krize, rekla je premijerka napominjući kako su to dobre poruke kako se sa sposobnim ljudima može izaći iz krize, a Vlada će i dalje poduzimati određene korake kako bi izvoznicima olakšala njihovu poziciju na svjetskom tržištu.

Kosor je izjavila da se u oporbi očituje komešanje i konfuzija

'Nakon današnjeg posjeta mogu reći da sam optimističnija nego jučer glede izlaska iz krize', poručila je premijerka Kosor.

'Komešanje i konfuzija u oporbi'

Predsjednica Vlade komentirala i nekoliko posljednjih izjava oporbenih političara pa tako i izjavu Vesne Pusić (HNS) kako nije bilo pametno dati jamstva brodogradilištu '3. maj' i da je to 'zločin i prema Hrvatskoj, ali i prema 3. maju'.

Kosor kaže kako je i ta odluka donesena u dogovoru s Europskom komisijom.

'Imamo s jedne strane guranje radnika 3. maja u prosvjede, štrajkove, pa poruke kako bi trebalo zaustaviti pregovore, i s treće strane, kada Vlada reagira, da je to zapravo zločin, kako smo danas čuli. To pokazuje prije svega potpuno komešanje i konfuziju u oporbi i u tzv. kukuriku koaliciji. Jedni govore jedno, drugi drugo, ne mogu se dogovoriti što žele. To nije dobro", rekla je Kosor pozivajući i dalje oporbene čelnike na dogovor oko strateških pitanja. Jedan od njih je ulazak u EU i završetak pregovora, ali i pitanje brodogradilišta.

Kosor je ponovila i kako Vlada čini sve da ne dođe do drastičnog poskupljenja plina. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene