Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Promjenjivo ljeto

Nakon 'jeseni', kolovoz donosi sunce

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na odmor u Hrvatsku stigle su tisuće turista. Iako ih je dočekalo vrijeme više nalik jeseni, nego ljetu prognoza je obećavajuća.

Početak kolovoza opet nam donosi sunce. Umjesto odlaska na plažu, turisti su ispijali jutarnju kavu u obližnjem kafiću. Zbog kiše i lošeg vremena, mnogi su kratili vrijeme na razne načine. Neki turisti ipak nisu mogli odoljeti moru, iako je bilo hladno. Oni nešto manje hrabriji promatrali su more iz pristojne daljine. Temperature mora drastično su pale. Najviše je izmjereno na Hvaru i Krku, gdje je bilo 23 stupnja Celzijeva.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Visoke temperature Vrućine se nastavljaju, u četvrtak 35 stupnjeva! Slika nije dostupna Pred nama je ljeto toplije od prosjeka, ali ne pretoplo

Loše vrijeme pogodilo je i sam jug Hrvatske. Stradun je bio premalen za sve turiste, a kabanica je bila najtraženiji odjevni predmet. Meteorolozi naglašavaju da je ovako loše vrijeme iza nas. Veći dio kolovoza bit će topliji i sunčaniji.

'Ostajemo pri onome da se vrijeme proljepšava i čini se evo, da budemo optimisti, da ovaj kolovoz sve u svemu bit će prilično ugodan, ljetni mjesec. Doduše, koji put možda bude malo vrućine, drugi put i malo zahladni, ali to je tako s našim podnebljem i vremenom', rekao je Milan Sijerković, meteorolog Nove TV.

A da je ljeto itekako promjenjivo, dokazuje i jučerašnja prognoza u Splitu. Ujutro je bila kiša i hladan vjetar, a poslijepodne sasvim drugačija slika. Plaže i more bili su krcati ljudima. A tako bi trebalo biti i idućih dana, pa će svi željni sunca, mora i plaže nakon dvodnevnog nevremena napokon doći na svoje.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene