Zaboli li vas zub vikendom u Zadru, imate problem jer nema dežurnog stomatologa. Zadrani su ogorčeni. Pitaju se, je li moguće da su postali grad bez ginekologa, pedijatara i stomatologa?

Galerija Problem zubara u Zadru Sanja Kardum +0 Sanja Jurišić

Ukoliko vas zaboli zub u subotu, u Zadru nećete riješiti problem. Stomatološka ambulanta u središtu grada ne radi. Iz zadarskog Doma zdravlja kažu da vikendom u Zadru nema stomatologa, ali da neki od njih, prema rasporedu dežurstava, rade subotom od 7 do 15 sati.

Zubar koji je bio u dežurstvu nije htio izaći pred kamere pa smo za mišljenje upitali građane.

Vezani članci Drago Makaj o preminuloj supruzi U neizdrživim bolovima hitnu pomoć čekala šest sati pa preminula u bolnici: ''Bijes, strašan bijes'' Bill Gates Zaklada Billa Gatesa: "Nije u redu da smo mi ključni financijeri svjetskog zdravstva"

"Nije samo stomatologija loša, već je općenito zdravstvo u gradu Zadru užas", rekao je Vanja.

No u jednom se slažu, stomatolog mora uvijek biti dostupan. Ukoliko je zubobolja toliko jaka, ni Hitna pomoć nije prava adresa. Jedino rješenje su privatni stomatolozi koji bi eventualnom vikendom izašli u susret.

"Ja bih pogledala grlo, provjerila vidim li je upaljen zub. Ako je upaljen zub, ja bih mu antibiotik napisala, a ako ga jako boli, lijek za bol", rekla je Sanja Kardum, liječnica.

Preporuka je da se čeka ponedjeljak.

"Ja nisam zubar. Radim svoj posao i ne mogu se miješati u tuđi posao", pojašnjava Kardum.

Posao Županije, kao osnivača Doma zdravlja, je osigurati pacijentima primarnu zdravstvenu skrb.

"Analizom je utvrđeno da tek jedan ili dva pacijenta mjesečno trebaju stomatologa vikendom, a kako sama organizacija dežurstva stoji 250 tisuća kuna, od toga se odustalo. Utvrđeno je da se posebna dežurstva u djelatnosti dentalne polivalentne zdravstvene zaštite mogu organizirati i ugovoriti samo u regionalnim centrima Osijek, Split i Rijeka po jedan tim, te Grad Zagreb - tri tima", stoji u priopćenju iz Županije.

Drugim riječima, zaboli li vas zub u subotu u Zadru, idite do Splita ili čekajte ponedjeljak. I da, ne zaboravite popiti tabletu protiv bolova.
 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju