Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"

prazna sabornica

Nakon dva tjedna stanke počela saborska sjednica: ''Novi nas nacionalizam neće spasiti''

Sabor (Foto: Dnevnik.hr)
Sabor (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr
Nakon stanke od dva tjedna zbog izbora za Europski parlament zastupnici su se vratili u saborske klupe, a na dnevnom je redu nekoliko izvješća.

Predsjednik Sabora Gordan Jandroković na početku sjednice čestitao je izabranim zastupnicima u Europski parlament, a osobito onima koji su saborski zastupnici.

Pročitajte i ovo Hrvatski sabor Mimo plaće Saborski zastupnici u tri mjeseca potrošili 247.000 eura: Na jedno je otišlo najviše novca Treći dan izvanredne sjednice Sabora Završeno glasanje Teške riječi trećeg dana izvanredne sjednice: "Ako plin ove zime bude jedan cent, ja ću platiti pet eura da se HDZ-ovci ne smrznu"

U polupraznoj sabornici sjednica je počela izražavanjem mišljenja uime klubova. Siniša Varga upozorio je na slab odaziv na preventivne preglede za rak.

''Stečajna mafija hara Hrvatskom'', rekao je Ivan Vilibor Sinčić iz Živoga zida govoreći o stečaju u firmama iz Kerum grupe. Najavio je podizanje kaznene prijave.

Milorad Pupovac (SDSS) rekao je da su i ovi izbori pokazali da živimo u vremenu iznevjerenih očekivanja, ideje slobode i jednakosti i samostalnosti. ''Novi nas nacionalizam neće spasiti. On sigurno ne može zamijeniti lažni patriotizam. I ako su to alternative za ovu zemlju, onda ona nema alternative'', poručio je.

Anka Mrak Taritaš iz Kluba GLAS-a i HSU-a rekla je da samo u Hrvatskoj tema kampanje nisu bile klimatske promjene. ''To jedino ne priznaje gospodin Trump, cijeli svijet priznaje'', rekla je. Dodala je da se Hrvatska mora odlučiti hoće li u idućih pet godina u institucijama EU-a biti igrač ili promatrač. Kaže da nam je nužna suvisla strategija.

Jandroković je najavio da će sutra, na Dan Hrvatskog sabora, ujutro raditi skraćeno, a da će u 13 sati biti domjenak i druženje.

Nakon slobodnih govora zastupnici rad nastavljaju raspravom o tri polugodišnja izvješća o korištenju europskih strukturnih i investicijskih fondova i pretpristupnih programa pomoći Europske unije, za razdoblje od 1. srpnja 2017. godine do 31. prosinca 2018. godine, koja pokazuju trend rasta ugovaranja i povećanje isplata korisnicima.

U izvještajnom razdoblju koje zajedno obuhvaća osamnaest mjeseci ugovoreno je 4,24 milijarde eura, pri čemu je 1,33 milijarde eura ugovoreno u drugoj polovici 2017. godine, 1,34 milijarde eura u prvoj polovici 2018. te 1,56 milijardi eura u drugoj polovici 2018.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene