Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pobjedila Nezavisna lista mladih

Nakon 23 godine u Vrgorcu srušen HDZ

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ono o čemu se naveliko priča, pogotovo na jugu Hrvatske, su izbori u Vrgorcu gdje je nakon 23 godine Nezavisna lista mladih, osnovana prije svega 18 mjeseci, pobijedila HDZ. Prijevremeni izbori za Gradsko vijeće raspisani su jer Vijeće nije funkcioniralo i nisu se donosile odluke.

Na Nezavisnoj listi mladih Vrgorca našli su se istomišljenici iz različitih struka. Od poljoprivrednika, obrtnika, profesora, studenata...

Pročitajte i ovo Biračko mjesto Željezno Žumberačko - 6 Što su im obećali? FOTO I ovdje je pobijedio HDZ: Vjernim biračima ni ovakvi uvjeti nisu zasmetali Andrej Plenković i Peđa Grbin užarene linije Ovo je za analitičare realan postizborni scenarij: "Ima prodanih duša, samo je pitanje cijene"

'Ljudi koji su mladi po razmišljanju, koji ne poznaju blokovske podijele na desne i lijeve i isključivo se zalažemo za interes lokalne sredine u bolju budućnost svih nas', rekao je Ante Pranić, nositelj nezavisne liste mladih Vrgorac.

Iza sebe su ostavili HDZ koji je prvi put nakon 23 godine izgubio izbore u tom gradu. Na izbore je izašlo 53 % građana, a presudilo je 17 glasova. 'Mi smo se odlučili politički angažirati jer nismo htjeli ostati pasivni promatrači sustavnog uništavanja i propadanja grada', kaže Ivan Grbavac.

Prosvjed na vrgoračkom području: 'Ne možemo na groblje'

Vrgorcu su hitno potrebne promjene - poručuju. Fokusirani su na reorganizaciju gradske uprave i europske fondove, ulaganje u infrastrukturu.

'Vrlo važna stavka našeg programa je poticanje mladih obitelji i poticanje mladih poduzetnika, u tom smislu najviše mislimo da bi polučilo uspjeha organizirati poduzetnički inkubator na području grada Vrgorca', rekao je Ljubomir Erceg. Do sada su kažu s dva vijećnika samo predlagali, a sada imaju šansu djelovati.

'Imamo pet vijećnika, HDZ pet, HNS jedan, HSP jedan i SDP tri', rekao je Ivan Šarić. U Vrgorcu se nadaju kako će mladi donijeti promjene na bolje.

Vijeće očekuje izglasavanje proračuna. Nezavisna lista mladih u gradonačelničkoj fotelji priželjkuje svog kandidata. HDZ-ov gradonačelnik Boris Matković poručuje - rušenje proračuna njihovo je pravo, svi su zamjenjivi. Ali upozorava - stopiraju se bitni projekti.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene