Obavijesti Video Pretražite Navigacija
U Brodosplitu

Nakon 16 godina porinut novi hrvatski ratni brod

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U postrojenjima Brodosplita u subotu je izvršeno radno porinuće prototipa obalnog ophodnog broda za Obalnu stražu RH, javlja MORH.

Porinuću broda su prisustvovali načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga RH general zbora Mirko Šundov i državni tajnik Ministarstva obrane RH Zdravko Jakop.

Pročitajte i ovo Reakcije na potres više od dvije tisuće komentara Slabi potresi izazvali lavinu komentara: "Takve reakcije su dokaz traume" Ilustracija upozorio RASFF U proizvodu iz Hrvatske otkriven veoma zarazan virus: Reagirao europski sustav za brzo uzbunjivanje

Porinućem prototipa broda završava se faza opremanja broda na navozu i započinje faza opremanje broda u moru, koja će potrajati oko dva mjeseca. Nakon toga planirana su ispitivanja broda u luci i plovidbi, koja će se provoditi pod nadzorom MORH-a i Hrvatskog registra brodova, izvjestio je MORH.

Nakon primopredaje broda HRM-u, slijede posebna prototipna ispitivanja, koja će se provoditi u najtežim vremenskim uvjetima na Jadranu, a u cilju ocjene izdržljivosti i optimalnosti tehničkih rješenja i svojstava prototipa.

Završetak ispitivanja očekuje se do kraja 2017. godine, kada će brod službeno dobiti ime i biti predan na uporabu Hrvatskoj ratnoj mornarici.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene