Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Hrvatska i BiH

Evo koliko bi se trebalo plaćati za pogranične propusnice

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bosna i Hercegovina i Hrvatska usuglasile su prijedlog o visini naknade za izdavanje pograničnih propusnica kojega trebaju razmotriti i usvojiti odgovarajuća tijela u objema državama.

Na sastanku koji je održan u Banjoj Luci predstavnici Ministarstva unutarnjih poslova i Agencije za komercijalnu djelatnost Hrvatske te Agencije za identifikacijska dokumenta i razmjenu podataka BiH (IDDEEA) dogovorili su se da predlože iznos od 225 kuna, odnosno 60 konvertibilnih maraka koji bi se plaćao na ime naknade za pogranične propusnice.

>> Život uz granicu EU: 'Do posla mi je trebalo 20-ak minuta, a sad sat vremena'

Takvi dokumenti izdaju se osobama koje stanuju unutar područja u dubini od pet kilometara u jednoj ili drugoj državi a zbog obiteljskih, poslovnih ili nekih drugih razloga imaju potrebu često prelaziti granicu i to preko posebnih prijelaza namijenjenih malograničnom prometu.

Kako se ističe u priopćenju koje je objavila IDDEEA, prijedlog naknade utvrđen je nakon temeljite analize svih financijskih aspekata izdavanja pograničnih propusnica.

Pogranične propusnice ubuduće će građanima Bosne i Hercegovine izdavati MUP Hrvatske, a građanima Hrvatske granična policija i ministarstvo vanjskih poslova BiH. (Hina)

Pročitajte i ovo Granični prijelaz Svilaj Pokušali ilegalno ući u Hrvatsku Policajci pretraživali kamion, a onda se oglasio uređaj za otkucaje srca: Objavljeni detalji akcije Županijsko državno odvjetništvo (Foto: Dnevnik.hr) Dvoje strani državljani Uskok podigao optužnicu protiv sedmorice krijumčara migranata: Ilegalno prebacili najmanje 138 stranaca u Hrvatsku

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene