Obavijesti Video Pretražite Navigacija

'Najveći kriminal nalazi se u cestogradnji'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
SDP-ov saborski zastupnik Ivica Pančić upozorio je danas na "pljačku i kriminal" u poslovima na gradnji spojne ceste Luka Ploče-Grad Ploče, rekavši da su se natječaji za te radove namještali, da je višestruko povećana cijena, a da se poslovi dijele prema političkoj podobnosti.

Pančić je na konferenciji za novinare u Hrvatskom saboru ponovio da se najveća pljačka i kriminal u Hrvatskoj danas provodi u cestogradnji, primjer čega je, tvrdi, i cesta Luka Ploče-Grad Ploče.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna MIP: Jurjeviću, Glavašu i Pančiću nije skinut zastupnički imunitet Slika nije dostupna Kalmeta tuži Pančića

Istaknuo je da je cijena te spojne ceste, dužine 9,7 kilometara, čak deset milijuna eura po kilometru, dok, primjerice, autocesta Zagreb-Split po kilometru košta oko šest milijuna eura, a Zagreb-Rijeka oko 6,8 milijuna eura.

"Ova cesta koja nije autocesta gotovo je dvostruko skuplja od
autocesta prema Splitu i Rijeci. Kao da je pravljena od zlata", rekao je Pančić.

Osim "napuhane" cijene radova, višestruko veće od planirane, Pančić upozorava i na "fingirane natječaje" na kojima su poslove, osim poduzeća Konstruktor i Hidroelektra koja su se javila na natječaj, dobile i tri manje tvrtke koje nemaju potrebnu mehanizaciju ni ljudstvo za taj posao.

Premijera Ivu Sanadera pozvao je da javno kaže stoji li iza kriminala u cestogradnji ili ne.

"Ako stoji, onda je sve jasno, a ako ne stoji onda će se lako
obračunati s kriminalom", rekao je Pančić.

Izvijestio je da je prošli tjedan Državnom odvjetništvu proslijedio dokumentaciju koja, tvrdi, dokazuje kriminal oko dionice Gaženica-Zadar2 i kamenoloma kod Škabrnje, a spreman je, kaže, USKOK-u i Odvjetništvu uputiti i dokaze vezane uz cestu Ploče-Ploče.

O svemu je spreman izvijestiti i predsjednika države Stjepana Mesića koji je, smatra Pančić, preuzeo obol u borbi protiv korupcije i kriminala.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene