Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Ustavni sud: "Milanović ne može biti ni mandatar ni predsjednik Vlade ni ako podnese ostavku"

Najveća potraga u Hrvatskoj

Sve završilo slučajnim otkrićem prolaznika...

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bila je to najveća potraga u Hrvatskoj. Sudjelovali su policajci, vojska, ronioci, ekipa iz GSS-a te civilne službe, a pretraživao se svaki bunar i rječica. Prvi put u povijesti isušeno je i jedno jezero. No, ništa nije dalo rezultata.

Nakon 420 dana posmrtne su ostatke pronašla dva slučajna prolaznika i to uz cestu kojom je posljednji put prošao Dragan Paravinja. Mjesto je to gdje je posljednji put i lociran signal njezinog mobitela i gdje je posljednji put isključen tahograf. Ministar Ostojić je najavio istragu zbog mogućih propusta. 'O kakvim propustima govorimo ako je policija našla ubojicu? Dokazala mu da je ubojica koji je osuđen', rekao je bivši ministar unutarnjih poslova Tomislav Karamarko.

Pročitajte i ovo Privedeni ubojice Danke Ilić (2) Iz minute u minutu Osumnjičeni za Dankino ubojstvo dovedeni u tužiteljstvo pognutih glava i u lisicama, zgrada pod opsadom policije Talijanska policija Zloporaba fondova EPPO radi punom parom: U tri EU članice uhićeno 17 osoba, zaplijenjen nakit, satovi, zlato

On tvrdi da je policija dala sve od sebe te da je dan i noć pretraživala svaki centimetar terena, ali da nisu imali sreće. Da propusta nije bilo uvjeren je i tadašnji voditelj potrage Milijan Brkić. Policija je, kaže, stotine kilometara Paravinjine trase pretražila i s jedne i s druge strane, 500 metara u dubinu i to više puta. 'Ono što me duboko razočarava da određeni pojedinci toliko bešćutno i toliko zločesto ovu tragediju obitelji Bilić koriste u sitne politikantske svrhe', rekao je Brkić.

>> Tuga u Drniškom kraju: 'Ljudi iz cijele Hrvatske nude pomoć Antonijinoj obitelji'

I dok obitelj Bilić sve promatra iz svog doma, odvjetnica Dragana Paravinje smatra da je ovo novi dokaz. Čeka pismeno obrazloženje presude i sprema žalbu, a njezin klijent i dalje tvrdi da nije ubio Antoniju.

Nikakvih promjena zbog pronalaska tijela neće imati ni dosadašnji postupak, tvrde u državnom odvjetništvu. Kritike da su obitelj Bilić obavijestili tek 15 minuta prije medija odlučno odbacuju tvrdeći da su ih nazvali čim su doznali rezultate. 'Mi možemo samo istaknuti da će županijsko državno odvjetništvo u Karlovcu cjelokupni pisani nalaz i mišljenje dostaviti nadležnom županijskom državnom odvjetništvu u Šibeniku koje će to mišljenje dostaviti u sudski spis', kazala je Martina Mihordin, glasnogovornica DORH-a.

Najveći propust u ovom slučaju je što je čovjek, koji je bio evidentirani silovatelj, lice s tjeralice i kojeg su tražile sve zemlje regije, mirno živio u Hrvatskoj i vozio kamion sve dok se tragedija nije dogodila.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene