Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Zagreb je domaćin najveće europske konferencije poslovnih anđela EBAN Winter University 2016.


Tristotinjak investitora i ulagača iz cijeloga svijeta sudjelovat će u konferenciji koja će se sutra i prekosutra održati u Lisinskom. Priliku za predstavljanje pred ulagačima dobit će i 20 startupova iz cijeloga svijeta.

Vezani članci Slika nije dostupna Posebnu nagradu Nove TV na Zagreb Connectu osvojio je startup ''Nanodiy'' Slika nije dostupna Nova TV nagradila startupovce koji su osmislili inovativni način tiskanja na tekstil

Na konferenciji gostuju brojna zanimljiva imena. Među najzvučnijima je zasigurno - Bruce Dickinson, poduzetnik mnogima poznatiji kao pjevač benda Iron Maiden. 

Reporterka Nove TV Sanja Vištica razgovarala je s Davorinom Štetnerom, organizatorom konferencije.

Uz Brucea Dickinsona, koja su najzvučnija imena koja će sudjelovati u konferenciji?

Uz Brucea Dickinsona, tu su Izraelac Dov Moran, izumitalje USB sticka, kao i Allyson Reneau, "super-žena" iz NASA-e te i brojna druga poznata imena. 

Koji je cilj konferencije?

Očekujemo više od 1.200 ljudi. Pričat će se o biznisu i kako se to radi vani. Cilj je da promijenimo odnos prema poduzetništvu. I dalje smo prespori. Moramo malo promijeniti stav prema poduzetništvu.

Kakav je potencijal hrvatske start-up scene?

Potencijal je kod nas često isprika za neuspjeh. Iz velikog potencijala kojeg imamo trebamo nešto i napraviti. U odnosu na okruženje, imamo manje uspjšenih startupova. Ova konferencija ohrabruje mlade da idu u rizik i misle globalno.

NOVA TV medijski je partner najveće konferencije poslovnih anđela u Europi - EBAN Winter University 2016. koja se 29. i 30. studenog održava u Zagrebu.

Ovo je konferencija poslovnih anđela - po čemu se oni razlikuju od običnih investitora?

Oni su investitori i iskusni poduzetnici koji ulažu novac, ali i svoje vrijeme i kontakte da pomognu startupu da lakše dođu na svjetsku scenu.

Natječe se i 12 startupova iz nekoliko zemalja, njih sedam iz Hrvatske - kakav je nagradni fond?

Nagradni fond vrijedan je više od 120.000 eura.