Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Zagreb je domaćin najveće europske konferencije poslovnih anđela EBAN Winter University 2016.


Tristotinjak investitora i ulagača iz cijeloga svijeta sudjelovat će u konferenciji koja će se sutra i prekosutra održati u Lisinskom. Priliku za predstavljanje pred ulagačima dobit će i 20 startupova iz cijeloga svijeta.

Na konferenciji gostuju brojna zanimljiva imena. Među najzvučnijima je zasigurno - Bruce Dickinson, poduzetnik mnogima poznatiji kao pjevač benda Iron Maiden. 

Reporterka Nove TV Sanja Vištica razgovarala je s Davorinom Štetnerom, organizatorom konferencije.

Uz Brucea Dickinsona, koja su najzvučnija imena koja će sudjelovati u konferenciji?

Uz Brucea Dickinsona, tu su Izraelac Dov Moran, izumitalje USB sticka, kao i Allyson Reneau, "super-žena" iz NASA-e te i brojna druga poznata imena. 

Koji je cilj konferencije?

Očekujemo više od 1.200 ljudi. Pričat će se o biznisu i kako se to radi vani. Cilj je da promijenimo odnos prema poduzetništvu. I dalje smo prespori. Moramo malo promijeniti stav prema poduzetništvu.

Kakav je potencijal hrvatske start-up scene?

Potencijal je kod nas često isprika za neuspjeh. Iz velikog potencijala kojeg imamo trebamo nešto i napraviti. U odnosu na okruženje, imamo manje uspjšenih startupova. Ova konferencija ohrabruje mlade da idu u rizik i misle globalno.

NOVA TV medijski je partner najveće konferencije poslovnih anđela u Europi - EBAN Winter University 2016. koja se 29. i 30. studenog održava u Zagrebu.

Ovo je konferencija poslovnih anđela - po čemu se oni razlikuju od običnih investitora?

Oni su investitori i iskusni poduzetnici koji ulažu novac, ali i svoje vrijeme i kontakte da pomognu startupu da lakše dođu na svjetsku scenu.

Natječe se i 12 startupova iz nekoliko zemalja, njih sedam iz Hrvatske - kakav je nagradni fond?

Nagradni fond vrijedan je više od 120.000 eura.