Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Iako mu je 87 godina, Miljenko Pinterić svoj dan teško može zamisliti bez plesa.


Miljenko Pinterić za sebe kaže da je najstariji plesač stepa na svijetu, a plesnim pokretima rado uči i svoje unuke te praunuke.
Iako uz pomoć štapa i sporijim korakom, ni sa svojih 87 godina Miljenko ne odustaje od plesa. 'Kad u tjednu ne bih plesao 4-5 dana, to bi bilo bezveze', rekao je Miljenko. Pleše, kaže, otkako pamti. Sve je počelo zbog slavnog Freda Astera.

Vezani članci Šipka za ples Supruga dobila šipku za ples, a on sve upropastio jednim potezom Slika nije dostupna Plesna karavana nastupa u Zagrebu

'Imam sve one filmove ovdje, od prvog filma, sve ih imam na kazeti snimljeno', rekao je Miljenko. Vikende je provodio na plesnjacima. Plesao je sve - od valcera do tanga. Ali u devetom desetljeću, ostao je vjeran stepu.

>> Kad uspješna znanstvenica zapleše step

'Svako jutro vježbam određene vježbe, imam doručak, onda odem na hodnik, tu je beton i onda plešem pred vratima pa supruga čuje da lupam pred vratima', ispričao je Miljenko.

Kao najstariji sudionik projekta Montažstroja 55 plus, otplesao je po jednu sekundu za svaku godinu života. 'Ja sam došao gore, 87 sekundi, počeo sam plesati. Odjednom je bio takav urnebesni pljesak da ja nisam svoje cipele čuo', rekao je Miljenko.

A za dobar nastup važan je i dobar imidž. Više od 30 godina plesao je i sa suprugom Zlatom. Za nasljednike ne treba brinuti. 'Imam četiri praunuka, a jedan je došao meni na pozornicu i rekao da ga naučim plesati', kaže Miljenko. Mlađim naraštajima svojim primjerom rado će pokazati da je uz ples sve puno lakše.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook