Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Osječki sud završio istragu

Najmanje 21 zarobljenik ubijen u logorima u Srbiji

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Osječki županijski sud dovršio je istragu zbog sumnji na ratni zločin protiv zarobljenika i civila u logorima Stajićevu i Begejcima te drugim logorima u Srbiji.

Istraga je vođena protiv general majora bivše JNA Aleksandra Vasiljevića i potpukovnika Miroslava Živanovića, a sud je osječkom Županijskom državnom odvjetništvu dostavio spis o istrazi.

Pročitajte i ovo Policija istražuje smrt Ukrajinca Nova saznanja Policija o mrtvom Ukrajincu u Slavonskom Brodu: Privedene još tri osobe Sudar dva vojna malezijska helikoptera tragedija u Maleziji VIDEO Objavljena snimka strašne nesreće: Dva vojna helikoptera sudarila se tijekom vježbe, poginulo 10 ljudi

>> 'Imali smo spiskove od 1992., smatrali smo ih bezvrijednima'

Istragom je utvrđeno da je najmanje 21 logoraš, koji je identificiran, ubijen u tim logorima kao žrtva sustavnoga zlostavljanja. Žrtve su najčešće ubijane od  pripadnika vojne policije koji su bili čuvari u logorima te pripadnika civilne milicije u Begejcima, Stajićevu i Staroj Gradiški.

Okrivljenom Vasiljeviću, kao nadređenome okrivljeniku Živanoviću i drugim zapovjednicima logora, stavlja se na teret da je znao, ali nije ništa učinio kako bi spriječio sustavno zlostavljanje, torture, silovanja i ubijanja u logorima osnovanim u rujnu 1991. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene