Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Najbolje profesionalne vatrogasne postrojbe iz Čazme i Čakovca

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na Poljudu u Splitu popodne je završeno dvodnevno 5. državno natjecanje hrvatskih vatrogasaca na kojemu je u kategoriji do 30 godina najboljom proglašena profesionalna Javna vatrogasna postrojba iz Čazme, a u kategoriji iznad 30 godina profesionalna Javna vatrogasna postrojba iz Čakovca.

Na natjecanju je sudjelovalo 2250 vatrogasaca u 208 ekipa iz svih krajeva Hrvatske. Nagrade su dobili i pobjednici u dragovoljnim vatrogasnim postrojbama, i to u kategoriji muškaraca do 30 godina DVD Paukovec te u kategoriji žena DVD Jalševec Breški. U kategoriji iznad 30 godina najbolja dragovoljna muška ekipa je DVD Mladost iz Kaštel Sućurca, a ženska DVD iz Biškupca.

Pročitajte i ovo Posljedice požara u Čileu Požari u Čileu VIDEO/FOTO Bijesne šumski požari, poginulo više od 50 ljudi: Crni dim suklja u nebo, na cestama pronalaze tijela Slika nije dostupna Vatrogasni zapovjednik Jurin: Sve vatrogasne postrojbe već stacionirane

Svi pobjednici na natjecanju hrvatskih vatrogasaca sudjelovat će iduće godine na Vatrogasnoj olimpijadi što će se održati u Ostravici u Češkoj.

Na proglašenju pobjednika i zatvaranju 5. državnog natjecanja hrvatskih vatrogasaca u ime Vlade, koja je bila pokrovitelj natjecanja, bila je nazočna ministrica pravosuđa Ana Lovrin, koja je profesionalne i dragovoljne vatrogasce razveselila najavom da se priprema izmjena zakonskog reguliranja financiranja vatrogasaca, posebno dragovoljnih.

'Primijećeno je da se pojedine manje jedinice lokalne samouprave ne mogu nositi s financiranjem zaštite od požara na svojim područjima, što je njihova zakonska obveza', rekla je ministrica Lovrin. 

Dodala je da se Hrvatska vatrogasna zajednica zato priprema za izmjenu propisa i Zakona tako da se osigura ravnomjerno financiranje i novac za dobrovoljna vatrogasna društva.

'Još ne mogu govoriti o detaljima jer je razrada ovog prijedloga izmjene Zakona u začetku, ali mogu reći da su osnovni kriteriji veličina lokalne zajednice, broj stanovnika te procjena rizika od požara', istaknula je Ana Lovrin.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene