Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Linić: Dobrodošao je sa sugestijama

Rohatinski odlazi! 'Milanović mi je telefonski rekao da uspješna suradnja nije moguća'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Guverner je potvrdio svoj odlazak s mjesta čelnog čovjeka Hrvatske narodne banke.

Na današnjoj izlaganju Svjetske banke pod nazivom 'Golden Growth: Restoring the Luster of the European Economic Model Report, u suradnji s HNB-om, govorio je i guverner Hrvatske narodne banke Željko Rohatinski.

Pročitajte i ovo Leo Varadkar Emotivan govor Irski premijer Varadkar neočekivano podnio ostavku: "Nemam ništa drugo zacrtano" Nadzorni odbor Centra za gospodarenje otpadom Kaštijun podnio ostavku Totalni kolaps sustava Masovna ostavka u Centru za gospodarenje otpadom: "Istrijani mogu očekivati smrad ako se situacija ne shvati ozbiljno"

>> Rohatinski intervenirao i četvrti put: 'Kunska likvidnost je i dalje stabilna'

Rohatinski je zaključio kako Hrvatska mora štedjeti, ali se paralelno i razvijati. Na kraju obraćanja Rohatinski se zahvalio svima na suradnji i podršci u svemu što je radio svih ovih godina.

'Nakon dva mandata u HNB-u, odlazim. U nekoliko navrata sam izjavio da sam spreman ostati u HNB-u, ako Vlada ocijeni da možemo uspješno surađivati. Činjenica da odlazim iz HNB-a sama po sebi govori sve,' izjavio je Rohatinski i naveo da mu je premijer Zoran Milanović u telefonskom razgovoru rekao da uspješna suradnja nije moguća.

Time je potvrdio svoj odlazak s mjesta guvernera Hrvatske narodne banke nakon što mu srpnju istekne mandat. Rohatinski je naglasio kako će Vlada s novim guvernerom naći put za Hrvatsku.

Milanović je još prošlog tjedna razgovarao s guvernerom, a ovog bi tjedna trebalo donijeti i političku odluku Vlade o zamjeniku dosadašnjeg guvernera.

Kako neslužbeno doznajemo, novi čelnik središnje banke bit će Boris Vujčić, dosadašnji zamjenik Željka Rohatinskog koji će u HNB-u provoditi politiku kakvu je do sada vodio Rohatinski.

Ministar financija Slavko Linić odlaskom guvernera pomalo je iznenađen. kaže da je, s obzirom da je suradnja dobra, to pomalo neočekivano. 'Rohatinski je sa svojom ekipom zaslužan za stabilnost Hrvatske u ovom dijelu monetarne politike i s druge strane ima u sadašnjoj vlasti potpru za takvu politiku, tako da je itekako mogao s ovom vladom raditi. Svugdje sa svojim i znanjem i sugestijama je dobrodošao, prema tome o našim odnosima ne mogu ništa loše reći jer smo više nego dobri bili, prema tome, smatram da ću i nadalje uspješno s njim surađivati', rekao je Linić.


Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene