Obavijesti Video Pretražite Navigacija
U Zagrebu i Splitu

Najavljen "Hod za život": "Hodat ćemo i za svu nerođenu djecu sa sindromom Down"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Zagrebu, i prvi put u Splitu, u subotu se održava nacionalni Hod za život. Pod geslom "Za život, obitelj i Hrvatsku", hodat će se i za svu nerođenu djecu sa sindromom Down.

Najavljeno je to u Županji gdje je akciju podržala i Slavica Kadić, majka malenog Adama koji je ujedinio Hrvatsku u trenutku kada ga je svećenik umalo odbio pričestiti s ostalom djecom.

Pročitajte i ovo Mar Galcerán Mar Galcerán Desetljećima se borila za prava osoba s Downovim sindromom, a sada je ušla u parlament i povijest: ''To je bez presedana'' Hod za život u Rijeci - 2 Održan i Hod za slobodu VIDEO/FOTO I na Korzu s jedne strane Hod za život, s druge Hod za slobodu: "Nećemo pokleknuti!"

"Djeca sa Downovim sindromom su jedno veliko blago. Ja mislim da oni jako ujedine svoju obitelj. Kada dođe do toga, ima tu teških trenutaka i bude stvarno teško, ali bude i jako puno lijepih stvari, jako puno", kaže Adamova majka Slavica Kadić.

Organizatorice Hoda za život poručile su da svako dijete ima pravo na život, te da se protive prekidima trudnoće zbog genetskih poremećaja.

"Situacija na Islandu, koji je rekao da su sto posto slobodni od djece sa sindromom Down. Ono što mi u Hrvatskoj ne želimo, a to je upravo stvaranje te čiste rase jer svaki čovjek, bez obzira na poremećaj ili na bolest koju možemo dobiti tijekom svoga života, bilo u majčinoj utrobi, bilo u mladosti, u starosti, nije manje vrijedan", kaže Kristina Bakula, koordinatorica Hoda za život.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene