Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Državna imovina

Stan u središtu Zagreba možete iznajmiti za 15 kuna po kvadratu!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Država ponovno nudi stanove u najam. I to po početnoj cijeni od 15 kuna po četvornom metru. Nakon što je sličan projekt naišao na odličan odaziv građana u Zagrebu i Osijeku - s akcijom se ponovno krenulo u Zagrebu.

Na 14 lokacija u Zagrebu nalaze se državni stanovi koji će se moći unajmljivati. Početna cijena im je 15 kuna po kvadratu.

Pročitajte i ovo Tomislav Tomašević o obnovi - 1 190 milijuna eura Tomašević pohvalio obnovu Zagreba pa kritizirao ministra: "Nadam se da će država što prije to učiniti" Snažan potres prije četiri godine pogodio Zagreb - 1 Spora obnova FOTOGALERIJA Četiri godine od zagrebačkog potresa: Plenković promijenio četiri ministra, a obnova je predmet interesa europskog tužitelja

Nakon pilot projekta sa Zagrebom, ovo je već treći takav natječaj.

Svih 14 stanova nalazi se u užem središtu Zagreba. U rasponu od 12,5 koliko iznosi najmanji, do 100 kvadrata koliko je najveći stan koji je u ponudi.

Konkretno jedan stan u samom središtu ima 46 kvadrata. Na četvrtom je katu. Najam je 690 kuna na mjesec. Da bi se javili na natječaj morate položiti oko 2.000 kuna jamčevine, a za 9 dana je razgledavanje.

Država nudi najam stana za 20 kuna po četvornom metru

'Uvjeti su i dalje jednaki. Stanovi služe isključivo za stanovanje, ne može se obavljat nikakva poslovna djelatnost u tim stanovima. I to je ono jedini uvjet koji smo postavili. Naravno, sve obveze prema državi moraju biti ispunjene, što znači da podnositelj zahtjeva za pojedini stan ne može imati s osnova primjerice poreznog duga nikakvo dugovanje prema državi da bi sudjelovao u tom najmu', kaže Alen Čičak iz DUUDI-ja.

Na ovakav način, u Zagrebu je već iznajmljeno 17 stanova. U Osijeku 7. S obzirom na atraktivne lokacije i ovaj put mogao bi biti veliki odaziv građana.

Prema procjeni DUUDI-ja, trenutno je petstotinjak stanova u državnom vlasništvu prazno, a oni su, u većoj ili manjoj mjeri - useljivi.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene