Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Promicanje tolerancije

Nagradu 'Luka Ritz' dobilo dvoje učenika

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dvoje učenika nagrađeno je Godišnjom nagradom 'Luka Ritz' za promicanje tolerancije i škole bez nasilja. Nagrada je pokrenuta krajem prošle godine na poticaj ministra Primorca, u spomen na tragično preminulog srednjoškolca Luku Ritza kao i na sve ostale djevojke i mladiće žrtve nasilja.

Sarah Jalušić iz Osnovne škole Kuršanec i Zvonimir Lapov Padovan iz riječke Srednje škole za elektrotehniku i računalstvo dobitnici su nagrade za promicanje tolerancije i škole bez nasilja Luka Ritz. 'Drago mi je zbog ovog priznanja, još veće bi mi priznanje bilo kad bih znao da sam ostavio pozitivan utjecaj na svoje vršnjake isto kao što je Luka ostavio dobar utjecaj na mene', rekao je nagrađeni Zvonimir koji je organizator niza radionica u svojoj školi, a omiljen je jer je uvijek spreman pomoći u učenju matematike i fizike.

Pročitajte i ovo Autobusna nesreća, ilustracija U samo dva dana Nova autobusna nesreća u Njemačkoj: Ozlijeđeni deseci učenika Slika nije dostupna Posebno priznanje Suzana i Reno Ritz komunikatori godine

Sarah je nagrađena za predan rad i organiziranje učenika 'Anđela pomagača'. 'Moja poruka svima je neka pokušavaju spriječiti nasilje i neka ne vrše nasilje na nikakav način', rekla je Sarah. 'Velik je broj mladih predivnih ljudi koji su spremni svojim idejama, plemenitošću, suosjećanjem pomoći drugima, a time i sebi', rekla je Suzana, majka Luke Ritza. Nagrada se dodjeljuje jednom učeniku osnovne škole i jednom srednje škole. Sastoji se od skulpture, posebnog priznanja u obliku povelje i jednogodišnje stipendije u iznosu od tisuću kuna na mjesec.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene