Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Udruga hrvatskih pacijenata dodijelila je zahvalnice za najboljeg liječnika i najbolju sestru godine.


Ovo je šesta ovakva dodjela, a već je otvoren i natječaj za sljedeću godinu. Svrha akcije je istaknuti pojedince koji rade u zdravstvenom sustavu na dobrobit bolesnika i pokrenuti društvo na solidarnost, plemenitost i zahvalnost. Doktorica Slava Posenjak Pavišić je najbolja liječnica godine, a radi punih 30 godina. Sretna je i uzbuđena zbog nagrade koja je kako kaže nagrada svim liječnicima obiteljske medicine i ponosi se svojim zanimanjem. 'Zato što obiteljski liječnik svog pacijenta najbolje poznaje, gleda ga cijeloga, pozna kao cjelinu, gleda ga kao čovjeka', rekla nam je Pavišić.

Vezani članci Skromni profesor primio je svoju nagradu (Foto: AFP) Profesor velikog srca: Svaki mjesec donira 80 posto svoje plaće siromašnima, a sada je osvojio nagradu od milijun dolara Slika nije dostupna Udruga pacijenata proglasila najliječnicu i najsestru

Ponos i sreću ne krije ni Višnja Kajzer, koja je roglašena najboljom sestrom godine. Patronažna sestra je 32 godine. Svojem poslu uvijek pristupa s veseljem, a takvi trenuci su joj i najdraži. 'Uvijek su mi drage obitelji gdje se dogodi porod, gdje je novo dijete, gdje je nova obitelj i kako sam patronažna sestra mi uđemo u obitelj i onda ti momenti sa novim bićem su nekako najljepši', ističe Kajzer.

Sretan što je pacijent najbolje liječnice godine Dragan Prcać došao joj je čestitati. 'Baš mi je drago da ona dobije tako nešto, to priznanje, jer je i zaslužila. Jer se stvarno bori za pacijenta i sve da od sebe', rekao je Prcać, a kriterij za odabir najbolje liječnice, odnosno najbolje sestre nije bio lak. Humanost je ono što je bilo ključno za pobjedu. To imaju Slava i Višnja, a to je i njihova poruka, biti i s druge strane stolice kada dođe pacijent.