Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Nema opasnosti'

Šibenik: Zbog kvara se nagnuo teretni brod

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Teretni brod Sierra Leonea zbog kvara na cijevima nagnuo se u blizini sidrišta u Grebaštici, između Punte Oštrica i otočića Tmare.

'Brod je pod nadzorom Lučke kapetanije Šibenik čiji su se inspektori ukrcali na brod. Za sada nema opasnosti od potapanja i onečišćenja okoliša', rekla je Marina Halužan, glasnogovornica Ministarstva mora, prometa i infrastrukture. Naime, nakon što je u Zadru teretni brod koji plovi pod zastavom Sierra Leonea iskrcao sol krenuo je u Šibenik ukrcati drvo, ali zbog kvara se nagnuo u blizini sidrišta u Grebaštici, izmedju Punte Oštrica i otočica Tmare.

Pročitajte i ovo Građani i dalje strahuju od poplava Zapušteni šahtovi Zagrepčani bijesni: "Ovo je katastrofa... Zar da uključim struju pa da mi izgori kuća!? Koju poruku da im dam?" Slika nije dostupna Poginuo ministar sporta Toga i 20 dužnosnika

Prema riječima Janeza Lakoša, zapovjednika šibenske Lučke kapetanije radi se o problemu u sustavu balastnih voda. Tijekom ispuštanja balasta došlo je do kvara na sustavu cijevi, tako da se zbog zaostale vode na jednoj strani brod opasno nagnuo. Brod se usdirio do dolaska pomoći, a višak balastnih voda odstranjuje se pumpama.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene