Obavijesti Video Pretražite Navigacija
U njemu i ukrajinska futsal 'repka'

Nagibni vlak iskočio iz tračnica, vjerojatno zbog snijega

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nagibni vlak koji je iz Splita vozio prema Zagrebu ispao je iz tračnica.

Nesreća se dogodila u 10 sati i 50 minuta na dijelu Ličke pruge, između kolodvora Zrmanje i Malovana. U nezgodi nema ozlijeđenih, javljaju iz HŽ-a. Iz tračnica je iskliznuo brzi vlak broj 520 s prvim okretnim postoljem, koji je vozio iz Splita za Zagreb.

Pročitajte i ovo Ilustracija upaljen meteoalarm Stiže pogoršanje vremena, u nekim dijelovima Hrvatske padat će i - snijeg! Snijeg u okolici Gospića - 3 Ožujak ''luđak'' Vratila se zima: Snijeg zabijelio i dijelove Zagreba

Sve mjerodavne željezničke ekipe su na terenu, a za putnike, među kojima su i nogometaši ukrajinske malonogometne reprezentacije, je organiziran prijevoz vlakovima koji su već krenuli prema mjestu nezgode, budući da pristup cestama nije moguć. Dolazak putnika u Zagreb očekuje se oko 18.30. Grijanje u vlaku radi.

>> Bura i snijeg 'progutali' autobuse, automobile i Hitnu pomoć

Prema prvim informacijama uzrok iskliznuća je nalet na nanos snijega na pruzi. Zbog ove nezgode otkazuju se vlakovi br. 524 i 525 koji bi iz Zagreba za Split trebali krenuti u 14.04 sati odnosno iz Splita za Zagreb u 14.41 sati. Normalizacija željezničkog prometa na toj dionici očekuje se u večernjim satima.

Na ostalim dionicama pruga vlakovi u daljinskom prometu kasne do sat vremena, a u lokalnom i prigradskom prometu nema većih kašnjenja.

Ukoliko ste snimili zimske trenutke koji su na vas ostavili poseban dojam, pošaljite nam ih na moj.report@novatv.hr ili na našu Facebook stranicu, a mi ćemo najbolje objaviti. (J.F./D.B./Agencija VLM)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene