Obavijesti Video Pretražite Navigacija
U povodu dana borbe protiv homofobije

Nadbiskup Uzinić zamolio oproštenje od homoseksualnih osoba: "Žao mi je što ima onih koji misle da služe Kristu i Crkvi diskriminacijom, agresijom i nasiljem"

Aktualno Galerija Mons. Mate Uzinić, dubrovački biskup Mons. Mate Uzinić, dubrovački biskup Foto: DNEVNIK.hr +0 mons. Mate Uzinić Galerija 1/2 >>
Nadbiskup Mate Uzinić u ponedjeljak je zamolio oproštenje od homoseksualnih osoba što se osjećaju odbačeni od Crkve i što ne mogu dobiti obzirno pastoralno vodstvo koje im, prema pobudnici "Amoris laetitia", treba biti zajamčeno.

Koadjutor Riječke nadbiskupije i apostolski upravitelj Dubrovačke biskupije monsinjor Mate Uzinić u povodu Međunarodnog dana borbe protiv homofobije obratio se na Facebooku homoseksualnim osobama te izrazio žaljenje što još uvijek ima katolika koji se ne slažu s duhom pobudnice "Amoris laetitia".

Pročitajte i ovo Ilustracija Muškarcu će suditi Oltar na kojem se par poseksao opet u funkciji: Sve je spremno za katolički obred, žena prihvatila kaznu Mons. Mladen Uzinić i Mario Jurič - 1 ''Bit ću pastir, otac i brat'' Biskup Mate Uzinić o odlasku iz Dubrovnika, komentirao i nove mjere: "Nemamo druge nego pokušati živjeti s njima"

U toj pobudnici broj 250 kaže se: "Dužni smo svaku osobu, bez obzira na njezinu seksualnu orijentaciju, (…) poštivati u njezinu dostojanstvu i prihvaćati s poštovanjem, te (…) pomnjivo izbjegavati svaki znak diskriminacije, posebice bilo koji oblik agresije i nasilja."

Imamo također dužnost takvim osobama i njihovim obiteljima zajamčiti obzirno pastoralno vodstvo tako da oni koji pokazuju homoseksualne sklonosti mogu dobiti pomoć koja im je potrebna kako bi u potpunosti razumjeli i ostvarili Božju volju u svom životu, kaže se u Uzinićevoj poruci. 

"Žao mi je što još uvijek ima katolika koji se s time ne slažu. I osobito što ima onih koji misle da služe Kristu i Crkvi diskriminacijom, agresijom i nasiljem, uvredama i pogrdnim komentarima na račun homoseksualnih osoba", ističe Uzinić.

"Od homoseksualnih osoba molim oproštenje što se zbog ovoga mogu i dalje osjećati odbačeni i od Crkve, ali i što oni i obitelji kojima pripadaju još uvijek u Crkvi, koja kao 'obitelj obitelji' treba biti obitelj za sve svoje članove, ne mogu dobiti ono obzirno pastoralno vodstvo koje im prema ‘Amoris laetitia’ treba biti zajamčeno", zaključuje nadbiskup Uzinić.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene