Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Glas biskupa

Nadbiskup Srakić o slučaju Dajla: Uslijedili su teški dani za Crkvu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Skupocjeno zemljište u Istri i dalje je uteg u odnosima Hrvatske i Vatikana.

'Uslijedili su teški dani puni izazova za našu Crkvu povezano uz slučaj Dajla', rekao je Srakić. Papa je imenovao nasljednika biskupu Ivanu Milovanu koji je upozorio na probleme sa zemljištem. Biskupi su takvu odluku pozdravili. Monsinjor Dražen Kutleša ima titulu biskupa koadjutora u Pulsko porečkoj biskupiji.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna CIJEPLJENJE JE KLJUČ Liječnici odgovorili biskupima: ''Kad budete dijelili pomazanje umrlima necijepljenima, sjetite se da ste tome sami pomogli" Hrvatska biskupska konferencija NAKON PORUKE HBK-a Nadbiskup Mate Uzinić o cijepljenju: "To je način za promicanje općeg dobra i za brigu jednih prema drugima, osobito prema najranjivijima"

'Pozdravljamo i čestitamo sa željom da ga Gospodin prati darom mudrosti i jakosti u novoj službi', rekao je Srakić. I dok je biskup Milovan i sam slušao pozdravni govor - slučaj Dajla time nije završen. Na Upravnom sudu u Bujama vodi se nekoliko postupaka s jedne i druge strane. Papina odluka je uobičajen postupak, no u ovom se možda krije drugačiji dogovor.

'Pitanje je da li se biskup Milovan već dogovorio kada će i u kojem trenutku podnijeti ostavku. To je vjerojatno takav dogovor postignut', rekao je bivši veleposlanik u Vatikanu, Ivica Maštruko. Bivši veleposlanik pri Svetoj Stolici pozitivnim ocjenjuje što je Papa imenovao osobu koja ne pripada Pulsko porečkoj biskupiji pa tako nijednoj struji.

'Biskup koadjutor podložan je samom biskupu odnosno izvršava naloge biskupa postojećeg', dodao je Maštruko. Biskup Milovan tako je do trenutka kada se odluči ili se dogovori da se povuče na još uvijek vodećoj poziciji. No, tenzije se, očito, govore i potezi Svete Stolice pokušavaju smiriti.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene