Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Manje od 40 sati

'Nadam se da neće sve biti uštogljeno, da se Papa ne osjeća neugodno'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Za Papin su dolazak u jeku i posljednje pripreme. Taj susret s nestrpljenjem iščekuju brojni vjernici. Organizatori su uvjereni da će se šest mjeseci, koliko su se pripremali za Papin dolazak, itekako isplatiti i da će sve proći u najboljem redu.

Rasvjetni stupovi su zapečaćeni, više od 2000 šahtova zavareno. Sve kako bi sigurnosno gledano - sve bilo spremno za dolazak Svetog Oca. Velik dio posla oko pripreme posljednjih šest mjeseci odradili su zaposlenici zagrebačkog Holdinga. 'Ako bismo htjeli biti u procjeni približni brojci koja se bavila pripremama mogli bismo reći da je riječ o oko 4.000 ljudi', rekao je Joško Morić iz službe za sigurnost Zagrebačkog holdinga.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Susret na Trgu bana Jelačića 2.000 mladih iz BiH dolazi na susret s Papom Slika nije dostupna Posljednje pripreme Sve je spremno za dolazak pape Benedikta XVI. u Hrvatsku

Dobrodošlicu je Papi zaželjela i predsjednica Vlade. Dobrodošlicu Sv. Ocu izrazit će i stotine tisuća hodočasnika koji uzbuđeno čekaju ovu subotu. Među njima i Porečanin vlč. Ilija Jakovljević i Roni Žužić. 'Mene to vraća na studentske dane, kad sam bio na trgu sv. Petra, kad je on izabran za Papu i kad je rekao da je on jednostavni radnik u vinogradu Gospodnjem, to me veseli', kaže velečasni Ilija. 'Vidim da je to jedna posebna unutarnja radost koja te drži koja ti daje snagu za svakodnevne situacije da možemo oslonjeni na Krista ići naprijed kroz život', ističe Roni Žužić.

Susretu s Papom raduje se i konzervator Ivan Matejčić koji će imati posebnu čast biti sa Svetim Ocem u Hrvatskom narodnom kazalištu. 'Veselim se i znatiželjan sam vidjeti tko će sve tamo biti i kako će to izgledati. Nadam se da neće biti previše uštogljeno i kruto da se čovjek ne osjeća neugodno', kaže on. Svima njima će za probijanje kroz gužvu dobro će doći radio program koji će ZET emitirati u svojim autobusima i tramvajima i to na nekoliko jezika.

'Mislim da će to korisnicima osobito onima koji se slabije snalaze u našem gradu znatno olakšati putovanje i dolazak do određenih lokacija u gradu', naglašava Jurić. Još manje od 40 sati dijeli stotine tisuća hodočasnika od susreta s Papom.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene