Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Nacionalne manjine u Zadarskoj županiji obilježile kulturne raznolikosti

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sedam nacionalnih manjina koje žive u Zadarskoj županiji danas obilježava Međunarodni dan kulturne raznolikosti kulturnim programom u Domu hrvatske mladeži u Zadru, te prezentacijom kulinarskih specijaliteta.

Pripadnici talijanske, makedonske, albanske, bošnjačke, mađarske, slovenske i srpske manjine djeluju u Zadarskoj županiju kroz zajedničku Koordinaciju i već drugu godinu priređuju takvo okupljanje.

Pročitajte i ovo Zadar spreman za WFL - 4 Wings for life Tisuće ljudi trčat će za one koji ne mogu, s njima će biti i bivši izbornik Vatrenih Stradao ronilac kod Zadra Kod Zadra U moru pronađen mrtav ronilac, utvrđuje se uzrok smrti

Današnji je skup počeo državnom himnom i odavanjem počasti poginulim hrvatskim braniteljima, a okupljene su zatim pozdravili zadarski župan Ivo Grbić, voditelj Ureda OESS-a u Zadru Heinz Habertheuer, zadarski dogradonačelnik Rade Škarica i u ime vladina Savjeta za nacionalne manjine Ratko Gajica.

Gajica je nacionalnim manjinama čestitao na takvom okupljanju, a Zadru i Zadarskoj županiji što podupiru takve manifestacije. To je dobar znak kojim manjine iskazuju međusobnu solidarnost i poštovanje, a ovakva je manifestacija mjera položaja manjina, mjera slobode čovjeka i slobode u Hrvatskoj uopće, rekao je Gajica.

Zadarski župan Ivo Grbić je istaknuo je da su raznolikosti
nacionalnih manjina zajednička baština čovječanstva, ali i bogatstvo Zadarske županije i Republike Hrvatske jer, kako je rekao, manjine poštuju svoje posebnosti i domovinu Hrvatsku.

U ime Koordinacije nacionalnih manjina u Zadarskoj županiji
okupljene je pozdravio i predstavnik srpske nacionalne manjine u Zadru Veselko Čakić.

U sklopu manifestacije nastupila su kulturno-umjetnička društva i manjina i većinskog, hrvatskog naroda, te klape. Sedam nacionalnih manjina u Zadarskoj županiji priredilo je u zadarskoj Gradskoj loži izložbu kulturnog i tradicijskog stvaralaštva, te predstavilo 3. broj zajedničkoga glasila "Most".

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene