Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nema novca za gorivo

Načelnik Promine na sastanak s Kosor dolazi - biciklom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zbog duga i blokiranog računa općina Promina u okolici Drniša potpuno je paralizirana.

Službeni automobili, kamioni čistoće, mobiteli i telefoni izvan su pogona, jer za gorivo i račune novca nemaju. No, imaju upornog načelnika koji će probleme svog mjesta pokušati prenijeti premijerki Kosor koja dolazi u Šibenik. Tamo će poći i vratiti se na biciklu te prijeći ukupno 100 kilometara.

Pročitajte i ovo Kanader Gase i kanaderi Buknuo požar na području Drniša, olujni udari juga otežavaju gašenje Ilustracija Što mu je bilo? Divljački pohod završio u pritvoru: Razbio auto, kafić i vrata na Domu zdravlja

Kad je općinski račun u blokadi, načelniku je isključen službeni telefon Službeni automobili nemaju benzina i u općinski vozni park uvršten je bicikl. Kontejneri su pretrpani smećem jer goriva nema ni za komunalne kamione.  'Ovo malo goriva nije dovoljno ni da dođemo do deponija i istovarimo, a kamion je pun', kaže komunalni djelatnik Niko Zore.

Samo otplaćivao stare dugove

Otkako je HSS-ov načelnik 2008.godine preuzeo vlast u Promini, neprestano je, tvrdi, vraćao stare dugove. 'Kad sam preuzeo općinu bilo je oko 3 milijuna kuna duga, ostalo je još 230 tisuća i sa zateznim kamatama oko 400 tisuća', kaže načelnik općine Promina Paul Cota koji će dalje na biciklu.

Sutra kad se sastaje s premijerkom Kosor, očekuje ga stotinjak kilometara vožnje. Bicikl je potpuno ispravan, a načelnik u dobroj kondiciji. Općini s blokiranim računom prijeti prestanak organiziranog prijevoza djece u školu ili isključivanje javne rasvjete. Ali narod tvrdi kako nema razloga prosvjedovati.

Blokadom općinskog računa prijeti zamrzavanje seoskog života. Mudri će Prominjani poručiti na kraju: 'Trebalo bi od krađe, barem sačuvati bicikle'.
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene