Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Svađa oko pitke vode

Načelnik općine Podgorač negira da je odbio pomoć: 'Imam sve dopise!'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Osim rekordnog zahuktavanja rada na vodovodu u Podgoraču, politički se poeni skupljaju i na tvrdnjama da je načelnik općine odbio pomoć od Vlade i da je pozadina svega politika.

'U sedmom mjesecu premijerki ponovno, ministru unutarnjih poslova, ministru Božinoviću, počasnom članu općine Podgorač Vladimiru Šeksu, DUZS-u također, nikakav odgovor nismo dobili', rekao je načelnik općine Podgorač Goran Đanić.

Pročitajte i ovo Hidrant u Islamu Grčkom - 1 Još bez priključka Mjesta Zadarske županije napokon ušla u 21. stoljeće: Stigla je voda, no i dalje se čekaju priključci Ilustracija Poslano upozorenje Zamućen izvor rijeke u Dalmaciji: "Prokuhavajte vodu za piće"

Nabraja načelnik Podgorača kome je sve slao dopise da je seljanima hitno potrebna voda i da je situacija alarmantna. A reagirao, kaže, nije nitko sve do priloga u našem Dnevniku.

Na pitanje zašto se toliko čekalo da dođe vojska i ljudima donese pitku vodu Zdravko Kremek iz Ministarstva regionalnog razvoja rekao je kako njihovo ministarstvo nije nadležno za to pitanje.

No, upravo je Ministarstvo regionalnog razvoja, uz Državnu upravu za zaštitu i spašavanje jedna od institucija na koje je Vlada prebacila rješavanje problema. U Državnoj upravi za zaštitu i spašavanje tvrde da ništa nisu znali.

'Prva dojava koja je došla do nas je bila u petak kada je načelnik općine tražio jednu koordinativnu pomoć od Državne uprave što smo mi i promptno obavili', rekao je Stjepan Huzjak iz DUZS-a. Tvrde i da je načelnik odbijao njihovu pomoć.

'Ja bih volio da mi netko dokumentira bilo kakav dokument ili poziv na službeni telefon općine Podgorač ili moj privatni da je netko zvao iz Vlade i nudio pomoć dvije cisterne i da smo mi odbili', odgovara načelnik. Iz Vlade tvrde da su reagirali čim su dobili zahtjev za pomoć.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene