Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nepravomoćna presuda

Načelnik Milne osuđen na dvije godine zatvora

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Frane Lozić kažnjen je zbog raznih djela povezanih s gospodarskim kriminalom, nesavjesnim poslovanjem i krivotvorenjem službenih isprava.

Frane Lozić (SDP), aktualni načelnik općine Milna na Županijskom sudu u Splitu nepravomoćno je kažnjen s jedinstvenom kaznom od dvije godine zatvora zbog raznih djela povezanih s gospodarskim kriminalom, nesavjesnim poslovanjem i krivotvorenjem službenih isprava.

Pročitajte i ovo Damir Škaro (Foto: Dnevnik.hr) Visoki kazneni sud odlučio Škaro mora u zatvor zbog silovanja: Potvrđena kazna bivšem zastupniku i proslavljenom olimpijcu Marina Lovrić Merzel Nakon 10 godina Bivša županica osuđena na šest godina zatvora: Oduzet joj nezakonito stečena imovina

Načelnik Milne prijavljen za zloporabu položaja

Predsjednik Sudskog vijeća Slavko Lozina izrekao mu je djelomično uvjetnu kaznu, što znači da 10 mjeseci treba ići u zatvor, a 14 mjeseci zatvorske kazne neće se izvršiti ukoliko u roku od 3 godine ne počini novo kazneno djelo. Izričući presudu pozvao se na mađarski sud koji je isto tako djelomično uvjetnom presudom kaznio Radimira Čačića.

Dvostruka prodaja "Češkog kampa"

Osnovno kazneno djelo koje se Loziću stavlja na teret je dvostruka prodaja zemljišta poznatog kao "Češki kamp" te nenamjensko trošenje polovice od oko 5 milijuna kuna koliko je za zemljište naplatio. 'Presuda me u prvi mah šokirala. Nisam počinio nikakvu štetu općini kojoj sam bio na čelu i imam mnogo argumenata za žalbu', rekao je Lozić koji kaže da će mandat na čelu općine Milna odraditi do kraja. (Agencija VLM)
 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene