Cesta oko stupa (Foto: Dnevna doza splitskog nereda)
Cesta oko stupa (Foto: Dnevna doza splitskog nereda)

Na Facebook stranici "Dnevna doza splitskog nereda" objavljena je fotografija snimljena na Putu Žnjana. Netko je cestu asfaltirao - oko stupa.


"Znate ono kad gledate bisere iz cilog svita na društvenim mrežama pa se smijete genijalcu iz Indije koji napravi cestu oko stupa?" pitaju se u statusu na Facebooku ispod kojeg je fotografija snimljena na splitskom Putu Žnjana. 

Vezani članci Hitna pomoć/ilustracija (Foto:Ivo Čagalj/Pixsell) Splitu prijeti kolaps: "Ovako nije bilo ni u vrijeme rata. Ako ovo ne stane bujati doći će trenutak kada više nećemo moći raditi!" Prosvjed stanara Bačvica zbog regulacije prometa kod trajektne luke (Foto: Miranda Cikotic/PIXSELL) Veliki prosvjed Splićana: "Da je ego manji, grešku biste odavno priznali"

Na fotografiji koju su objavili na Dnevnoj dozi splitskog nereda vidi se kako je netko "provukao" asfalt oko stupa na koji su naišli. Kako bi ga vozači lakše uočili, podnožje stupa su namazali fluorescentnim bojama.

"E pa sad toga ima i u Splitu! Širia se Put Žnjana al ko će sad izmještat stup, asfaltiraj ti to oko toga i stavi malo flourescentne piture na bloketu i sve rješeno", piše dalje. 

Mnoge je stil gradnje podsjetio na kuću u Kini koja je svojedobno postala svjetski hit jer je vlasnici nisu htjeli prodati pa je autocesta sagrađena oko nje. 

"Da nema stupa, bili bismo Afrika bez struje", jedan je od komentara pod objavu.