Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Na zahtjeve udruga za zaštitu okoliša odgovorili samo SDP i HSS

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na zahtjeve udruga za zaštitu okoliša od parlamentarnih stranaka odgovorili su samo SDP i HSS.

Udruga Zelena akcija smatra poraznim znakom koliko se pozornosti posvećuje zaštiti okoliša u predizbornoj kampanji.

Pročitajte i ovo Potpisana povelja o politickoj suradnji i savezu Hrvatske seljacke stranke i stranke Socijaldemokrata Projekt Naša Hrvatska HSS i Socijaldemokrati potpisali Povelju o političkoj suradnji i savezu Ilustracija Užas u Podravini "Ispovraćala sam dušu": Voditeljica udruge opisala strašan prizor koji ju je dočekao na Uskrsni ponedjeljak

"Zelena akcija je 12. studenoga u ime Zelenog foruma, nacionalne mreže od 37 udruga za zaštitu okoliša, poslala strankama na očitovanje Zelenu deklaraciju, koja sadrži zahtjeve Zelenog foruma za novi mandat Vlade. 

O stajalištima i zahtjevima u Zelenoj deklaraciji očitovali su
se samo SDP i HSS", navodi u priopćenju Zelena akcija.

Ističe da su te stranke poduprle gotovo sve zahtjeve udruga Zelenog foruma te svoje odgovore potkrijepili stranačkim izbornim programima i politikama zaštite okoliša. 

Obje stranke podupiru osnovni zahtjev Zelenog foruma - zabranu privatizacije prirodnih resursa i komunalnih
usluga. Isto tako, izrijekom podupiru zahtjev da se Ministarstvo zaštite okoliša ojača i spoje sve sastavnice okoliša, koje su sada rascjepkane po raznim ministarstvima, te da se osamostali od graditeljstva, jer su zaštita okoliša i graditeljstvo često u sukobu, navodi u priopćenju Zelena akcija.

Podsjećaju da su dali rok za očitovanje od osam dana kako stranke ne bi imale vremena izmišljati odgovore na zahtjeve Deklaracije, već dale odgovore iz izbornih programa vezanih uz okoliš, koji su već usklađeni na razini stranke.

Zeleni forum je Zelenu deklaraciju prvi put sastavio prije
parlamentarnih izbora 2000., želeći tako testirati stajališta glavnih političkih stranaka o zaštiti okoliša i održivu razvoju te držati političke stranke nakon izbora odgovornim da svoja predizborna stajališta provedu u djelo ako budu sudjelovale u vlasti, dodaje se.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene