Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Na suđenju kardiokirurgu Šimiću svjedočila Ljerka Krajnović

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Za danas najavljeno svjedočenje Ljerke Krajnović na suđenju kirurgu Ognjenu Šimiću, kojega je upravo ona prijavila policiji i snimila razgovor kad mu je predala označene novčanice, odgođeno je za 16. svibnja do kada bi vještaci trebali očistili snimku.

Na današnjem ročištu preslušana je snimka, no njena je kvaliteta loša, čuje se krčanje, a glasovi Ljerke Krajnović, koja je razgovor snimala u okviru akcije USKOK-a, i Ognjena Šimića su uglavnom nerazumljivi.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Odvjetnik se pozvao na olakotne okolnosti BiH: Obrana Ognjena Šimića ponovno tražila manju kaznu Slika nije dostupna Provedba zatvorske kazne Šimićeva sudbina znat će se za 15 dana

Svjedočenje Ljerke Krajinović i zvučni i video zapis USKOK-a su jedinstvena cjelina, objasnila je odluku o odgodi sutkinja Ika Šarić, predsjednica Sudskog vijeća Županijskog suda u Rijeci pred kojim se sudi Šimiću za 18 slučajeva primanja mita za hitne operacije mimo liste čekanja.

Iskaz je danas dao Ivan Krajnović, Ljerkin otac. On je kazao da je Šimić na prvom razgovoru vezanom uz dogovor o operaciji s njim i Ljerkom kazao da će ga moći operirati za dva do tri mjeseca jer ima mnogo pacijenata koji očekuju operaciju. Nakon što mu je Krajnović rekao da može umrijeti u tom razdoblju, Šimić mu je odgovorio da je "bar to laka smrt", rekao je danas svjedok. O daljnim postupcima Ivan Krajnović ne zna već tvrdi da je sve daljnje korake poduzela njegova kći.

Ljerka Krajnović je prijavila policiji namjeru davanja mita Šimiću za operaciju srca njezinog oca te je u kolovozu 2006. s opremom za tajno snimanje otišla na sastanak i predala Šimiću omotnicu s označenim novčanicama. Nakon toga je on uhićen.

Iskaz je danas dao Željko Fučkar, pročelnik Klinike za kirurgiju riječkoga KBC u vrijeme otkrivanja ovog slučaja. Naveo je da mu se Ljerka Krajnović, koju je poznavao od ranije, na hodniku bolnice požalila da mora dati mito Šimiću. Fučkar je, kazao je, odmah pozvao policiju. Rekao je da je godinama od građana dobijao informacije da Šimić uzima novac od pacijenata te da ih je sve upućivao na policiju tvrdeći da se bez dokaza ništa nije moglo poduzimati.

Svjedočili su i supružnici Jakupec, Ivan i Patricija. Ona je kazala da je dala u nazočnosti svoga oca i majke Šimiću 1500 eura u omotnici tijekom razgovora o operaciji srca njezinog oca. Do tog trenutka, kazala je, Šimić je govorio da se na operaciju mora mjesecima čekati. Nakon tog razgovora, rekla je, bili su telefonski ubrzo pozvani te je operacija izvedena za desetak dana.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene