Obavijesti Video Pretražite Navigacija
osuđeni za ubojstvo hrvatskog migranta

Na stol predsjedniku Milanoviću stiže molba za pomilovanje Perkovića i Mustača

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na stol predsjedniku Milanoviću stiže molba za pomilovanje Josipa Perkovića i Zdravka Mustača.

Odvjetnik Anto Nobilo priprema molbu za pomilovanje Josipa Perkovića i Zdravka Mustača. Idući tjedan predat će je ministarstvu pravosuđa koje će u konačnici molbu proslijediti predsjedniku Milanoviću.

Upravo će on morati odlučiti hoće li ih pomilovati ili ne. Predsjedniku na stol stići će i pismo koje su potpisala sedmorica generala - Gotovina, Čermak, Česić, Krešić, Domazet Lošo, Ćosić te Miljavac.

Apeliraju na predsjednika da pomiluje dvojac Perković, Mustač koji su 2016-te u Njemačkoj osuđeni za ubojstvo hrvatskog emigranta.

Trenutačno kaznu služe u zatvoru u Glini.

"Našli su se obojica u škarama različitosti pravnih sustava, Njemačkog i Hrvatskog. U Njemačkoj, ako ste stranac imate mogućnost protjerivanja
nakon sedam i pol godina.Nakon toga puste vas na uvjetnu, a oni su već osam godina ovdje. A njihova kazna je doslovno doživotna", poručuje Anto Nobilo.

"Brigadire Perkoviča i Mustača poznajem dobro. Oni su moji kolege iz rata i znam koliko su zadužili RH, posebno Perković i ako je valjao Franji Tuđmanu tko sam ja da bi rekao nešto kontra", poručuje Ljubo Česić Rojs, umirovljeni general. 
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene