Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Uhićen u zadnjim satima 2018.

Uhvaćeni talijanski mafijaš godinama se skrivao u Zagrebu: "Identitet mu je utvrđen tek nakon uzimanja otisaka prstiju"

Uhićenje talijanskog državljanina (Foto: MUP RH)
Uhićenje talijanskog državljanina (Foto: MUP RH) MUP RH
Aktualno Galerija +0 Uhićenje talijanskog državljanina (Foto: MUP RH) Galerija 1/1 >>
D'Este je bio jedan od vodećih u mafijaškoj organizaciji koja je sjeveroistočnu talijansku pokrajinu opskrbljivala drogom. Županijski sud u Velikoj Gorici odredio mu je istražni zatvor do okončanja postupka.

Na zagrebačkoj Kajzerici na Silvestrovo je temeljem tjeralice koju je izdala Republika Italija uhićen Claudio D'Este (72), bivši član bande iz pokrajine Veneto Mala del Brenta. Bio je tražen jer mora odslužiti 10 godina, tri mjeseca i 16 dana zatvora zbog šverca heroinom i kokainom u mlađim danima.

Pročitajte i ovo Ilustracija Pala mreža krivotvoritelja Proizveli milijune eura: Novac tiskali svakog dana od 9 do 17 sati, a za određene novčanice imali posebna imena Talijanska policija Zloporaba fondova EPPO radi punom parom: U tri EU članice uhićeno 17 osoba, zaplijenjen nakit, satovi, zlato

D'Este je bio jedan od vodećih likova u mafijaškoj organizaciji koja je pod vodstvom Felicea Maniera, poznatog kao Anđeosko Lice, sjeveroistočnu talijansku pokrajinu opskrbljivala drogom.

D'Este je prvi put uhićen 1976. godine zbog šverca i posjedovanja oružja, a potom se od 1981. nadalje posvetio unosnom biznisu s drogom. Nakon deset godina poslovanja s drogom iz inozemstva je uhićen 1991., no nakon šest mjeseci pušten je da se brani sa slobode.

Kako piše Jutarnji list, navodno je poslovao i u Hrvatskoj te je u Novigradu u Istri vodio kasino. Ponovno je uhićen 1997., a dok je bio u pritvoru protiv njega je završeno nekoliko postupaka te mu je izrečena kazna od 17 godina i 10 mjeseci zatvora. Iz zatvora u Padovi pušten je ranije, već 1999. godine, a već iduće, kada su postale pravomoćne brojne presude protiv njega, posao je nedostupan vlastima.

Navodno je već tada boravio u Hrvatskoj sa suprugom Snježanom koju je upoznao u vlastitom kasinu. Uhićen je na Staru godinu, a kod sebe je imao lažne talijanske dokumente.

Ozbiljni međunarodni kriminalac, uhitila ga posebna postrojba MUP-a

Reporter Dnevnika Nove TV Andrija Jarak javio se s najnovijim informacijama o slučaju te izvijestio da se osumnjičenik protivio izručenju Italiji. Kod sebe je imao krivotvorene dokumente, a identitet mu je utvrđen tek nakon uzimanja otisaka prstiju. Traži da odsluži kaznu zbog koje je i osuđen. Priznao je da se skrivao u Zagrebu 10 godina s krivotvorenim dokumentima.

Njegovi susjedi kažu da je riječ o mirnom susjedu no pogled u njegov dosje otkriva nešto potpuno drugo. Riječ je o višekratnom recidivistu koji je osuđen zbog trgovine narkoticima, a zadnja presuda glasi na 10 godina, iz 2007., i izbog toga je izdan europski uhidbeni nalog. Na temelju tog naloga Hrvatska će ga vjerojatno izručiti Italiji.

Uhvatila ga je posebna postrojba MUP-a, tzv., „fast team“, što dokazuje da se radi o ozbiljnom međunarodnom kriminalcu. Prošle godine isti je tim uhitio 24 osobe.

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene