Autobusna stanica na Pantovčaku (Foto: Facebook/Tomislav Katić)
Autobusna stanica na Pantovčaku (Foto: Facebook/Tomislav Katić) Foto: Facebook/Tomislav Kati?

Na autobusnoj stanici na Pantovčaku građani stoje na svega nekoliko desetaka centimetara prostora uz sam rub neprlegedne ceste.


Društvenim mrežama danas se proširila fotografija autobusne stanice ZET-a kod Predsjedničkih dvora na Pantovčaku.

Vezani članci Zoran Milanović i Andrej Plenković Plenković dobio mandat od Milanovića i objavio kako će izgledati nova vlada: "Imat će 16 ministarstava i 4 potpredsjednika" Predsjednik RH Zoran Milanović Milanović: "Nisam nikada glasao za Franju Tuđmana, ali imam razumijevanja za mnoge njegove poteze"

Na tek nekoliko desetaka centimetara prostora građani čekaju autobus uz sam rub nepregledne ceste.

Sliku je na svom Facebook profilu objavio nezadovoljni građanin koji je u više navrata na problem upozoravo nadležne službe, ali bezuspješno. Hoće li i kako riješiti problem neadekvatne autobusne stanice pitali smo Ured predsjednice, komunalno redarstvo i Gradski ured za promet te ćemo odgovor objaviti po primitku.

Njegovu objavu prenosimo u cijelosti:

"Autobusna stanica" na ulici Pantovčak. Slika govori tisuću riječi.

S lijeve strane 950.000 m2 Parka Predsjedničkih dvora, s desne strane šuma.
Tu najčešće autobus čekaju djeca - školarci na 20cm nenatkrivenog i nezaštićenog prostora uz sami rub ceste koja je zbog brzine vozila i nepreglednosti ceste vrlo opasna.
Nema kome nisam pisao mailove i zvao telefonom, u neograničenim količinama, i neograničenom vremenskom razdoblju..

Od Ureda Predsjednice RH (u čijoj to nije nadležnosti, iako prolazi svaki dan ovim putem, nije uočila tu istu djecu, i nije na nikakav način pomogla riješiti situaciju) do grada Zagreba, komunalnog redarstva, sektora za promet i ostalih.

Grad Zagreb kao radi na rješenju, a rješenja nema. Susjeda priča kako se traži rješenje već 15 godina.

Rješenje je, uvucite ogradu Parka Predsjednice RH par metara i poklonite građanima par kvadrata prostora da se mogu napraviti autobusne stanice po standardima koje građani ovog Zagreba zaslužuju.
Po istim onim standardima koje "poštujete" kada postavljate dvostruke stupiće gdje treba i ne treba, a i po onim standardima gdje postavljate javne WC-e.

I još nešto, 99 % osoba koje su mi se javile na telefon od gore spomenutih, nitko nema veze s ovim, niti je u njihovoj nadležnosti.. Ali nitko nije niti pomogao riješiti problem.

Prvenstveno mislim na Predsjednicu RH koja svojim "autoritetom" može riješiti problem - da joj je stalo.