Autobusna stanica na Pantovčaku (Foto: Facebook/Tomislav Katić)
Autobusna stanica na Pantovčaku (Foto: Facebook/Tomislav Katić)

Na autobusnoj stanici na Pantovčaku građani stoje na svega nekoliko desetaka centimetara prostora uz sam rub neprlegedne ceste.


Društvenim mrežama danas se proširila fotografija autobusne stanice ZET-a kod Predsjedničkih dvora na Pantovčaku.

Vezani članci Mirjana Hrga, arhiva (Foto: Marko Lukunic/PIXSELL) Pantovčak o angažmanu Mirjane Hrge: ''Odluka još nije donesena'' Mate Radeljić (Foto: Goran Stanzl/PIXSELL) Vlado Galić odlazi s Pantovčaka... ali to nije sve, hoće li se Predsjednica zahvaliti i Mati Radeljiću?

Na tek nekoliko desetaka centimetara prostora građani čekaju autobus uz sam rub nepregledne ceste.

Sliku je na svom Facebook profilu objavio nezadovoljni građanin koji je u više navrata na problem upozoravo nadležne službe, ali bezuspješno. Hoće li i kako riješiti problem neadekvatne autobusne stanice pitali smo Ured predsjednice, komunalno redarstvo i Gradski ured za promet te ćemo odgovor objaviti po primitku.

Njegovu objavu prenosimo u cijelosti:

"Autobusna stanica" na ulici Pantovčak. Slika govori tisuću riječi.

S lijeve strane 950.000 m2 Parka Predsjedničkih dvora, s desne strane šuma.
Tu najčešće autobus čekaju djeca - školarci na 20cm nenatkrivenog i nezaštićenog prostora uz sami rub ceste koja je zbog brzine vozila i nepreglednosti ceste vrlo opasna.
Nema kome nisam pisao mailove i zvao telefonom, u neograničenim količinama, i neograničenom vremenskom razdoblju..

Od Ureda Predsjednice RH (u čijoj to nije nadležnosti, iako prolazi svaki dan ovim putem, nije uočila tu istu djecu, i nije na nikakav način pomogla riješiti situaciju) do grada Zagreba, komunalnog redarstva, sektora za promet i ostalih.

Grad Zagreb kao radi na rješenju, a rješenja nema. Susjeda priča kako se traži rješenje već 15 godina.

Rješenje je, uvucite ogradu Parka Predsjednice RH par metara i poklonite građanima par kvadrata prostora da se mogu napraviti autobusne stanice po standardima koje građani ovog Zagreba zaslužuju.
Po istim onim standardima koje "poštujete" kada postavljate dvostruke stupiće gdje treba i ne treba, a i po onim standardima gdje postavljate javne WC-e.

I još nešto, 99 % osoba koje su mi se javile na telefon od gore spomenutih, nitko nema veze s ovim, niti je u njihovoj nadležnosti.. Ali nitko nije niti pomogao riješiti problem.

Prvenstveno mislim na Predsjednicu RH koja svojim "autoritetom" može riješiti problem - da joj je stalo.