Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zanimljivo i u Njemačkoj

Švicarci našim liječnicima nude posao za 10.000 eura na mjesec!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dok troškovi života rastu, a plaće ostaju iste, ili su čak i niže, vijest da se Hrvatima nude poslovi s mjesečnom plaćom od 10.000 eura plijeni pozornost. Toliko nude Švicarci našim liječnicima obiteljske medicine.

Na štandovima na Sajmu karijera zdravstvenim radnicima nudi se posao iz snova. 'Nudimo poslove diljem Europe i Bliskog istoka. Najzanimljivija je ponuda, recimo u Švicarskoj, za obiteljskog liječnika, čija je plaća 10.000 eura na mjesec', rekao je Vlad Sarca iz mejobs.eu.

Pročitajte i ovo Hrvati napadnuti u predgrađu Dublina, ilustracija Policija traži svjedoke Dvojica Hrvata brutalno napadnuti u predgrađu Dublina: Jednom od njih liječnici se bore za život Slika nije dostupna U Skandinaviji Hrvati se šokiraju kada čuju koju POČETNU plaću im nude!

U usporedbi s hrvatskim plaćama, razlika je velika. Za rad u Švicarskoj ni strani jezik ne mora biti prepreka. 'Mnoge od ovih kompanija nude i tečajeve u Barceloni ili Budimpešti, pomažu da jednostavno dođete sa svojom obitelji i omogućuju ljudima lakše preseljenje i lakši rad', rekla je Silva Rukavina sa Međunarodnog sajma karijera u zravstvu.

Studenticu medicine, Katarinu, zanima posao u inozemstvu, najviše u Skandinavskim zemljama. 'Prvenstveno zbog toga što su radni uvjeti takvi da mi nismo sigurni hoćemo li dobiti specijalizaciju odmah kad završimo fakultet?', rekla je Katarina. Velik dio njezinih kolega ima slično mišljenje.

>> Posao izvan Hrvatske: Mladi žele u skandinavske zemlje!

U Njemačkoj se liječnicima opće medicine nudi vrlo primamljiva plaća. 'Plaća je ondje oko 3.500 eura, a to za Nijemce nije atraktivno', rekao je dr. Hrvoje Mingo. No, za naše liječnike jest, pa neki već pakiraju kovčege. 'Stotinu doktora medicine je zatražilo dokumente s kojima se može zaposliti u EU', rekao je dr. Mingo. A u Hrvatskoj je pak premalo liječnika, u čije školovanje država puno ulaže.

'Hrvatska za edukaciju jednog liječnika troši između 300 i 700 tisuća kuna i taj proces traje između 7 i 15 godina. Govorimo o jednom dugotrajnom i skupocjenom procesu. A sada svjedočimo tužnoj činjenici da takve stručnjake isporučujemo zemljama kao gotov proizvod', rekao je dr. krešimir Luetić iz Hrvatskog liječničkog sindikata.

A takvih bi liječnika moglo biti sve više. To bi itekako moglo narušiti kvalitetu zdravstva kao i prava pacijenata.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene