Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ipak se isplati ulagati u izgled

Na razgovoru za posao presudan je fizički izgled

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Čak 80 posto ispitanika smatra da se isplati ulagati u izgled na radnom mjestu, dok 4 posto dotjerivanju u radnom okruženju ne posvećuje pažnju.

Portal Posao.hr u suradnji s časopisom Elle i poliklinikom Nola proveo je istraživanje na temu: 'Ljepota na radnom mjestu'. Istraživanje je pokazalo da 79 posto ispitanih smatra da osobe ugodne vanjštine imaju prednost u poslovnom okruženju, a 45 posto drži da je ugodan fizički izgled prednost prilikom zapošljavanja.

Pročitajte i ovo Ilustracija nepravomoćno Službenica godinama nije dolazila na posao u ministarstvo, a uredno joj isplaćivali plaću: Sud joj naredio da vrati novac Ilustracija Ocjena zaposlenika Ovo su najbolji poslodavci u Hrvatskoj, jedna vrsta kompanija napravila je znatan skok na ljestvici

Da fizički izgled ima utjecaj na visinu prihoda smatra 32 posto, dok 28 posto ispitanika drži da tome nije tako. 38 posto ispitanika misle da se u njihovim tvrtkama ne posvećuje pažnja fizičkom izgledu, a 35 smatra suprotno. Čak 50 posto ispitanika odlučilo bi se na neki kozmetičkih tretmana s ciljem poboljšanja i razvoja karijere. Njih 37 ne bi bilo spremno na takav potez.

Više troše na odjeću i kompletan izgled

Zanimljiv je podatak da bi se 20 posto ispitanika za napredak u karijeri odlučilo i na kirurški zahvat, a 64 posto njih odbilo je takvu ideju. Kako bi dopridonijeli statusu na radnom mjestu, 34 posto ispitanika troši više novca na odjeću, a 28 posto njih više ulaže u kompletan izgled.

Urediti se za odlazak na posao voli 67 posto ispitanika, njih 18 posto to čini jer mora, a 9 posto uređivanju ne pridaje nikakvu pozornost. Čak 68 posto ispitanika smatra da su osobe koje imaju višak kilograma u nepovoljnijem položaju od ostalih kolega.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene