Obavijesti Video Pretražite Navigacija
SMRZAVAJU SE I JOŠ TO PLAĆAJU

'Ovo je kaos!'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kasne i po nekoliko sati, neudobni su, preskupi, nesigurni – ima li rješenja za HŽ?

Ekipa Provjerenog provela je nekoliko dana u vlakovima Hrvatskih željeznica, na najprometnijim relacijama i u vrijeme najvećih gužvi, tijekom odlazaka na posao i povratka kući. "Ovo je kaos", žale se putnici. ''Od Zagreba do Ivanić Grada inače putujem 40 minuta, no većinom se to rastegne i do 3 sata na istoj relaciji', rekla je jedna od putnica. Druga se požalila na preskupu mjesečnu kartu. 'Nakon Nove godine na mjesec ću za kartu izdavajati oko 600 kuna, a većina vlakova ni nema vozni red', rekla je.

Pročitajte i ovo Provjereno: slučaj Damira Škare - 4 Škarina žrtva Prvo ju je silovao pa su je pokušali ušutkati: "Bilo je strašno, ali sve bih ponovno učinila" Podvožnjak u Škorpikovoj PROVJERITE! Problemi u prometu nakon nevremena: Ne voze mnogi vlakovi, promjene i u ZET-u

Predsjednik Uprave HŽ putničkog prijevoza svjestan je problema, ali upućuje sve putnike da svoje pritužbe pošalju nadležnoj službi. 'Putnici koji imaju pritužbe mogu se javiti našoj službi za reklamacije i svaka pritužba će biti razmotrena, i o svakoj pritužbi ćemo voditi računa u skladu sa Zakonom i važećim pravilnicima', rekao je Dražen Ratković.

Sasvim drugačije priče iz vlakova snimila je ekipa Provjerenog u Austriji. Njihove željeznice voze prosječnom brzinom od 100 kilometara na sat, u prosjeku kasne 5 minuta, a za dulja kašnjenja putnici imaju pravo na povrat novca. Primjerice, ako vlak kasni sat vremena, željeznice vraćaju 25 posto od cijene karte u jednom smjeru. Ako vlak kasni dva sata, povrat iznosi čak 50 posto od cijene karte.

Cijelu priču pogledajte večeras u Provjerenom u 22:05!

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite PROVJERENO putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene