Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Tvrtke u vlasništvu države zadovoljavaju zacrtane Antikorupcijske programe, zaključuje zajednička analiza ministarstva pravosuđa i financija.


Obvezu provođenja antikorupcijskih planova Vlada je društvima naložila 2009. Na listu uspješnih probile su se i Hrvatske željeznice, HAC, Hrvatske vode, iako su Uprave tih tvrtki bile meta USKOK-a.

Vezani članci Požar u COVID bolnici u Rumunjskoj Opet požar u COVID bolnici: Poginulo najmanje devet osoba, ljudi su tražili spas iskačući kroz prozore Provjereno: Milan Bandić - 3 Nakon smrti Milana Bandića uslijedile ostavke, smjene, istrage i uhićenja: "Ne smije se dogoditi to da se sve svede na 'sjaši Kurta, uzjaši Murta'"

Savjete za uspješniju borbu poslušati nije došao ni jedan ministar ili predstavnik Uprave društava u vlasništvu države, a upravo je manjak znanja istaknut kao najveći problem.

>> O korupciji je šutjelo čak 1.000 dužnosnika!

'Ove konferencije će u pravilu, i seminari i izobrazbe, biti usmjerene da se ljudima to približi što to znači nepravilnost, mislim da ljudima to još nije jasno', rekao je Tomislav Mičetić iz Službe za unutarnju reviziju Ministarstva financija.

'Ja se nadam da ćemo uspostaviti pomoću ovog programa, koji ja smatram jednim prvim korakom, jednim osnovnim korakom, jedan standard za trgovačka društva', rekao je Davor Dubravica iz sektora za suzbijanje korupcije Ministarstva pravosuđa.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju