Na porečkoj plaži Červar Porto u nedjelju je obitelj u šetnji s djecom pronašla mrtvog psa u vreći za krumpire u koju je bio stavljen i kamen.

Galerija


Fotografije snimljene na licu mjesta su uznemirujuće.

Vezani članci Francuska policija, ilustracija (Foto: Uwe Anspach/DPA/PIXSELL) Uhitili Francuza: Ubio svoju suprugu, četvero djece i dva psa. Zakopao ih ispod terase obiteljske kuće Zlatni retriver, ilustracija (Foto: Dubravka Petric/PIXSELL) Vlasnici neutješni: ''Prvo su nam ih otrovali, ali izvukli su se. Kakav to čovjek mora biti?''

Kako piše portal Istra Terra Magica, u Poreču postoji sklonište za životinje u Veterinarskoj bolnici, a brojni su i volonteri koji rado pomažu napuštenima životinjama, pa je svakako postojao način da se životinja zbrine, a ne da ju brutalno ubiju.

Iz PU istarske potvrdili su da su od Grada Poreča zaprimili dojavu o pronađenom mrtvom psu na plaži, a policijski službenici obavili su očevid. Tijelo psa preuzeo je veterinarski tehničar, a okolnosti događaja još se utvrđuju.

Ovo nije jedini slučaj groznog načina na koji se ljudi rješavaju ljubimaca. U nedjelju je skupina izviđača u šumi kod Slavonskog Broda pronašla leš psa privezang za drvo, javlja Telegram.

S obzirom na to da je pronađen u raspadnutom stanju, sumnja se da je tamo dulje vrijeme. Udruga za pravnu zaštitu Animalex vjeruje da se radi o psu pasmine staford koji je korišten za borbe pasa. Slučaj je prijavljen policji.