Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ležeran Sanader

Optuženi direktori zovu Sanadera za svjedoka, on odmahuje rukom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Odgovore će Sanader morati dati u brojnim istragama: Podravka, TLM, HEP, Fimi media.

Ivo Sanader vratio se, čini se, baš na vrijeme s obzirom na paniku u Americi i Europi i najtraženija je osoba u Hrvatskoj.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Evocira uspomene? Evo kada je Sanader nosio vestu koju je imao na suđenju Slika nije dostupna Sanader: Vlada će utjecati na cijenu goriva

Ležerno odjeven u tamno sivo odijelo bez kravate bivši premijer ručao je u poznatom zagrebačkom hotelu. Spremno je s nama porazgovarao, ali za službenu izjavu, kaže, još nije spreman. Na špekulacije u kojima ga se povezuje s brojnim aferama samo je odmahnuo rukom.

'Nema izjava, rekao sam vam to već', rekao je reporterima te naručio taksi koji je došao za nekoliko minuta i otišao kući.

Povratak bivšeg premijera u središte pozornosti doveo je i ministra financija Ivana Šukera. On se jučer u isto vrijeme kada i Sanader našao u zračnoj luci. Uvjerava kako njega nije čekao. 'Ja sad čak mogu reći da je ovo bezobrazno. Možete provjeriti da je moje dijete doputovalo ali ako trebam pitat vas da li mogu dočekati svoje dijete na aerodromu, nema problema', prokomentirao je Šuker.

>> Šuker 'poludio': Ne smijem niti po sina na aerodrom!

A mnogi ne mogu dočekati istražno povjerenstvo za Inu na kojem bi, sljedećega tjedna, trebao svjedočiti Ivo Sanader. Procedura je, tvrdi predsjednica povjerenstva Dragica Zgrebec, jednaka za sve. No postoji mogućnost da dio svjedočenja bivšeg premijera bude tajan. 'Ugovor o plinskom poslovanju nosi oznaku državna tajna i ako bi bilo pitanja koje se odnose na pojedine odredbe samoga ugovora taj dio gospodin Sanader ne bi svjedočio pred javnošću ali bi davao odgovore pred istražnim povjerenstvom', pojasnila je Zgrebec.

Uzeo susjeda za odvjetnika

A odgovore će Sanader morati dati i u brojnim istragama: Podravka, TLM, HEP, Fimi media. U svim slučajevima optuženici za malverzacije spominju i ime bivšeg premijera. Odvjetnici čekaju hoće li ga ispitati Uskok ili će ga ispitati sami u sklopu svoje istrage. 'Nameće se obrani potreba njega saslušati kao svjedoka jer je imao saznanja o svemu o čemu je Vlada odlučivala. Ta njegova saznanja moraju izaći van', smatra Branko Šerić, odvjetnik Ivana Mravaka.

U istražnom nalogu u kojem se dva kaznena djela stavljaju na teret Mladenu Barišiću, tvrdi odvjetnik Madunić, činjenično se spominje i ime Ive Sanadera.  'Na popisu svjedoka Uskoka za sada nije iako sam uvjeren da bi trebao biti. I vrlo vjerojatno će i biti. Bilo po njihovom traženju bilo po traženju obrane', kaže Ante Madunić, odvjetnik Mladena Barišića.

>> VIDEO: 'Nema izjava!'

Ivu Sanadera, čini se, sve to ne brine. Čak se ni odvjetnik Hrvoje Ladan kojeg je angažirao ne bavi kaznenim, već medijskim i radnim pravom, a i susjedi su. Hoće li bivši premijer biti pozvan kao svjedok, Državno odvjetništvo i dalje ne otkriva, ali čekaju, može se čuti, svjedočenje Ive Sanadera pred saborskim povjerenstvom.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene