Na platou Gradec započelo je stvaranje 'Ledozemlja' u kojemu će se iz dana u dan stvarati nove 'ledene' kreacije koje će voditi nagrađivani umjetnik Gordon Matkun. On će ledenu grudu, pred publikom, oblikovati motornom pilom.


Noćas će na zagrebačkom Gradecu nastati prva u nizu nevjerojatnih skulpturi od leda. O čemu se točno radi, pitali smo organizatora ovog eventa, Gordana Matkuna koji je majstor za skulpture od leda.

Vezani članci Bajkalsko jezero Snimio prirodni fenomen koji se ne viđa tako često, pogledajte fascinantne prizore David Henry Stvara neobične... portrete koje neki nazivaju umjetnošću, kako se vama čine?

'Večeras ćemo raditi skulpturu koja će biti iznenađenje. Za to će nam trebati nekoliko sati, a naredna dva dana izrađivat ćemo nove skulpture', rekao je Gordan Matkun te pozvao sve koji žele vidjeti o kakvom obliku je riječ da obavezno posjete Gradec i vide ledene skulpture u punom sjaju.

GRAD LJEPŠI NEGO IKAD Provjerili smo skrivena mjesta u Zagrebu

Velike blokove leda, ovaj talentirani umujetnik, uz pomoć motornih pila, pretvorit će u prekrasne oblike. No kako će skulpture biti izrađene od leda, one neće potrajati zauvijek.

'Za izradu skulpture potrebna je pila, rukavice, brusilice, uglavnom alat koji se koristi za obradu drva', kazao je Matkun te dodao kako ovo, po njemu, nije opasan vid umjetnosti.

Potom je svoju pilu usmjerio prema ledenom bloku u krenuo rezati. Dio po dio, komad po komad, sve dok ne izradi skulpturu kojoj će se u narednim danima mnogi građani grada Zagreba, kao i brojni turisti, moći diviti.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook