Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Slab promet na Vučevici

SANADEROVA NAPLATNA POSTAJA Neslavni rekorder dobiva - automat

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Naplatna postaja Vučevica vjerojatno nikad ne bi postojala na autocesti Zagreb - Split da ne vodi do sela iz kojeg podrijetlo vuče obitelj bivšeg premijera Ive Sanadera.

Nepotrebno izgrađena, ali nije jedina. HAC je stoga odlučio na toj naplatnoj postaji, ali i na 10 drugih gdje je promet najmanji, uvede automate za naplatu, a zaposlenike premjesti na druga radna mjesta u HAC-u.

Preko naplatne postaje Vučevica na dan prođe 60 vozila, ljeti, stotinjak. Vučevica na Dalmatini neslavni je prometni rekorder. I nije jedini.

Vozila bi bilo i manje od malo da nije stranaca koji zalutaju. Zato HAC na naplatnim postajama na kojima je promet rijedak, trenutno njih 5, uvodi - automate umjesto ljudi.

Siniša Hajdaš Dončić, ministar pomorstva, prometa i infrastrukture (SDP), ističe:
'Ti ljudi dobivaju dobru otpremninu, a računajte da 10 000 kuna je bruto, puta broj zaposlenih 50ak, godišnja ušteda je vrlo jasna. A to sve ide za lakše vraćanje kredita.'

Pročitajte i ovo Ilustracija Bolje izbjeći Ako izgubite karticu za autocestu, u velikom ste problemu: Pogledajte zašto ih treba dobro čuvati Slika nije dostupna kaznena prijava Dobar posao na naplatnim kućicama: Novac od cestarine stavljao u svoj džep

Rekordna godina za Hrvatske autoceste!

Dio je to plana restrukturiranja HAC ONC-a i priprema za privatizaciju.
'To je jedna priprema za IPO, javnu ponudu dionica građanima, jer tvrtka mora prije toga biti restrukturirana', ističe ministar.

Ušteda bi, kažu, na godišnjoj razini, od uvođenja automata na tim dijelovima bila 7 milijuna kuna. Čvor Vučevica naknadno je ucrtan u projekt. Stajao je 64 milijuna kuna. Njime je mjesto bivšeg premijera dobilo izlaz na autocestu. A sada tamo na dan prođe svega stotinjak vozila. Usporedbe radi, kroz naplatnu postaju Dugopolje na godinu prođe gotovo 3 i pol milijuna vozila. Na siromašnoj Vučevici tek - pedesetak tisuća.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

 


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene