Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Na Mirogoju odana počast Rudolfu Perišinu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Počast Rudolfu Perišinu, pilotu Hrvatskog ratnog zrakoplovstva koji je poginuo u akciji Bljesak 1995., odali su danas na zagrebačkom groblju Mirogoju predstavnici HRZ-a, zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, udovica Rudolfa Perišina te članovi udruge "Susreti za Rudolfa Perišina".

Počast su odali u povodu 50. obljetnice rođenja Rudolfa Perišina.

Pročitajte i ovo Na Mirogoju obilježena godišnjica smrti prvog hrvatskog predsjednika Franje Tuđmana Aktualne teme Plenković objasnio zašto država plaća povratak Boysa iz Grčke Slika nije dostupna Zrakoplovom iz SAD-a Posmrtni ostaci Borisa Šprema danas će biti dopremljeni u Hrvatsku

Rudolf Perišin, pilot tadašnjeg Jugoslavenskog ratnog zrakoplovstva sletio je 25. listopada 1991. godine, tijekom Domovinskog rata, jugoslavenskim Mig-om 21 u austrijski grad Klagenfurt rekavši da ne želi pucati u svoj narod. 

Nakon toga se pridružio jedinicama HRZ-a u borbi protiv velikosrpske agresije. Vodio je prvu lovačku eskadrilu a na borbenoj zadaći u operaciji "Bljesak" izgubio je život nakon što je oboren njegov zrakoplov, 2. svibnja 1995. godine.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene