Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Grbin oštro po Ustavnom sudu: "Pričao sam s Milanovićem, imamo plan C. Popišali su se na sve nas"

Građani zaslužni za brzu intervenciju

Na Marjanu ugašen požar: Zapovjednik vatrogasaca uvjeren da je podmetnut

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Lokaliziran je požar koji je buknuo na splitskom Marjanu.

Jutros u 10:44 sati VOC Split zaprimio je dojavu o požaru na Marjanu, u blizini Zoološkog vrta. 34 vatrogasca sa sedam vatrogasnih vozila, uz pomoć helikoptera, do 11:04 sata lokalizirana su vatru.

Pročitajte i ovo Sudar autobusa i automobila D8 bila zatvorena za promet Težak sudar busa i dvaju auta u Dalmaciji: Četiri osobe prevezene na pružanje liječničke pomoći Požar u stanu u Splitu - 3 Gasilo 10 vatrogasaca FOTO Izbio požar u stanu: Ozlijeđene dvije osobe

Felicijo Parčina, zapovjednik javne vatrogasne potrojbe Split, na temelju dogogodišnjeg iskustva tvrdi da se ovdje radi o podmetnutom požaru. 'Zapaljena je vatra na sjevernoj strani Marjana, u vrijeme kada puše svjeverni vjetar, što znači da je netko točno znao što radi. Marjan je biser grada Splita, njega su nama ostavile generacije prije nas, i na nama je da ga čuvamo za one koji tek dolaze. U gašenju požara veliku zahvalu dajem građanima, koji su uputili 100-tinjak poziva i obavijestili nas o vatri', rekao je Felicijo Parčina. 

Vraćanje imovine župe Dajla državi po upravnom postupku, kako je to bilo učinjeno tijekom četiri godine koncem devedesetih, nije pravno valjano jer je trebalo poći od toga da su bivši vlasnici bili benediktinci iz Italije. Njih se, pak, s aspekta bivših vlasnika kojima su jugoslavenske vlasti 1947. godine konfiscirale svu nije imovinu moglo odštetiti tako da država izvrši povrat nego ih treba odštetiti Italija i to prema Osimskim sporazumima.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene