Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Skijanje u Sloveniji

Na Krvavcu su Hrvati najzahvalniji gosti

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tisuće Hrvata svakodnevno posjećuju slovenska skijališta. Tako je u zadnjih nekoliko dana u Sloveniji skijalo više Hrvata nego Slovenaca. Hrvati nisu samo najbrojniji, tvrdi tamošnje vodstvo, već i najzahvalniji slovenski gosti.

Bez obzira na vremenske prilike, Hrvati skijaju na jednom od većih slovenskih skijališta. Stoga ne čudi da su parkiralište podno Krvavca preplavile hrvatske tablice. Politika im, kažu, nimalo ne smeta. Od svih stranaca na Krvavcu čak 70 posto su Hrvati. Vikendima ih je ovdje, kažu, čak i više od tisuću.

Pročitajte i ovo Ilustracija Pokrenuta istraga Drama na austrijskom skijalištu: Kabina žičare se otkinula i pala usred ničega, otkriven i uzrok Skijanje za početnike: Evo kako odabrati najbolje skije, koje osnove trebate znati i na kojim je ski stazama najbolje krenuti udarni skijaški tjedan Na skijanje će više Hrvata nego lani, za to će morati dublje posegnuti u džep

'Skijaši iz Hrvatske su jako dobri gosti. Vole se vraćati i zbog zabave i zbog samih staza. Djeca nam dolaze u školu skijanja, ali i cijele obitelji', rekao je Luka Vrančić.

Svake godine samo na ovom skijalištu čak 300 hrvatske djece prođe kroz školu skijanja. No neki su ovdje već stalni gosti. Da nema Hrvata, čak bi i serviseri, kažu, mogli zatvoriti svoja vrata. Hrvati vikendom naprave oko 60 posto prometa, a preko tjedna 40 posto.


Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene