Obavijesti Video Pretražite Navigacija
U antikorupcijskoj udruzi zgroženi

Na kampanju protiv korupcije većina novca potrošena bez javnog natječaja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nije prošlo ni tjedan dana od spektakularno najavljene Vladine antikorupcijske kampanje 'Korupcija - to nisam ja', a već skandal. 2.400.000 kuna za kampanju većinom je potrošeno bez javnog natječaja. U Ministarstvu pravosuđa pozivaju se na Zakon o javnoj nabavi koji takvo poslovanje dopušta.

Tek što se počeo vrtiti po televizijskim i radio postajama, crtić s malim mravima koji se drže za plave kuverte upozoravajući na korupciju već je izazvao buru u javnosti. Spot je, naime, kupljen mimo javnog natječaja. Ministarstvo pravosuđa tvrdi - sve je transparentno. 'Svi ugovori s autorima i isporučiteljima pojedinih dijelova kampanje provedeni su u skladu s važećim zakonom o javnoj nabavi', rekla je Marina Dujmović-Vuković, državna tajnica ministarstva pravosuđa.

Pročitajte i ovo Nasukan brod u luci Raši Zbog vremenskih prilika Kod ulaza u luku Rašu nasukao se brod: Ministarstvo otkrilo u kakvom su stanju članovi posade Zoran Milanović Poslao poruku biračima Milanović: “Rijeke pravde dolaze, oprat će ovu ustajalu smrdljivu Plenkovićevu močvaru“

Po njemu se do 70.000 kuna ugovori mogu sklapati bez javnog natječaja, ali ne moraju. Upravo zbog toga u antikorupcijskoj udruzi su zgroženi da se za financiranje kampanje koja bi trebala upozoriti na korupciju - poslovi dijele 'ispod stola'. 'Vlast je nastavila s tim pristupom da je netko drugi korumpiran, a da to nisu oni. Nastavila s pristupom u kojemu se oči zatvaraju pred stavrnim problemima i nastavila s pristupom u kojemu preuzima svu moć i kontrolu nad procesima borbe protiv korupcije, a pri tome ne pruezima niti zrno odgovornosti', rekao je Munir Podumljak iz Partnerstva za društveni razvoj. I dok ministarstvo pravosuđa i dalje uvjerava da je sve moralno, cijeli slučaj, neslužbeno doznajemo pomno će pratiti i Europska komisija.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene