Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Drama na planini

HGSS spasio ranjenog lovca, izgubio puno krvi

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Iz vatrenog je oružja na planini Kamešnici iznad Sinja ranjen lovac.

Dojavu u nesreći Centar 112 dobio je iza 11:00 sati. Angažiran je helikopter kojim su djelatnici HGSS-a trebali ranjenog 68-godišnjeg lovca prevesti do bolnice. No, zbog jakog vjetra helikopter nije mogao podići unesrećenog, pa su spasioci iskrcani 4 i pol kilometra dalje.

Pročitajte i ovo Ilustracija Osumnjičeni lovac? Muškarac upucao psa, okrenuo se i otišao, vlasnici zgroženi: "Lako je mogao i netko od nas nastradati'' Slika nije dostupna Još nepoznato što se dogodilo Lovac s ustrijelnom ranom primljen u bolnicu

'Došli su do njega i zatražili dodatnu pomoć. Tako im se pridružilo još 20 djelatnika HGSS-a uz čiju su pomoć nosili ranjenog lovca.

Nešto prije 16:00 sati lovac je ukrcan na helikopter. 'Spasioci iz Sinja i Splita, njih 28, te četiri člana posade helikoptera sudjelovalo je u akciji koja je bila zahtjevna jer je puhao jak vjetar. Mogli smo se spustiti 4,5 kilometara niže od mjesta gdje je lovac stradao. Po ozlijeđenog se išlo pješice, a liječnik Igor Žuljan je bio uz muškarca koji je dosta krvario. Muškarca smo živog, u lošem zdravstvenom stanju ali pri svijesti dovezli u splitsku bolnicu oko 16 sati', kazao je  pročelnik HGSS-a Vinko Prizmić.

 

.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene