Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Dobrodošli u Hrvatsku, ali bez Baranje. U promidžbenom filmu Hrvatske turističke zajednice na hrvatskom zemljovidu nedostaje cijela naša sjeveroistočna regija. Baranja je za turističke djelatnike – u Mađarskoj!


Kontinentalnom turizmu tako su naštetili oni koji bi ga trebali razvijati.

Vezani članci Ruralni turizam - 3 Neotkriveni biseri Lijepe naše: Iako je pandemija značajne udarce zadala turizmu, jedna njegova grana cvate Život u Hrvatskoj: Baranja - 9 Ovaj hrvatski kraj ima više od tisuću četvornih kilometara prirodnih ljepota i samo jedan grad. No, iako hrana doslovno raste na sve strane - neki gladuju

Film je pogledalo nekoliko milijuna ljudi diljem svijeta. Ali očito ne i oni koji su ga naručili i platili novcem poreznih obveznika. I ministar se danas iznenadio. 

U slučaju da nema Baranje na karti Hrvatske u promidžbenom filmu "Mediteran kakav je nekad bio" na stranicama Hrvatske turističke zajednice to će biti ispravljeno u najkraćem mogućem roku, istaknuli su danas na upit novinara ministar turizma Damir Bajs i direktor Glavnog ureda Hrvatske turističke zajednice Niko Bulić.

Ministar Bajs je kazao kako to nije uočio, no ukoliko je doista tako to će biti ispravljeno u najkraćem mogućem roku.

Bulić je rekao kako je film "Mediteran kakav je nekad bio" star pet godina, do sada nije bilo primjedbi, a riječ je o animaciji karte, a ne službenoj zemljopisnoj karti.

Svaku mogućnost da se shvati da je Baranja ispuštena s karte Hrvatske ispravit ćemo, kazao je Bulić.

Osječko-baranjski župan Krešimir Bubalo na današnjoj sjednici Županijskog poglavarstva izjavio je da očekuje odgovornost čelnika Hrvatske turističke zajednice zbog promidžbenog video spota "Mediteran, kakav je nekad bio" u kojemu se, kako je naveo, prikazuje zemljopisna karta Hrvatske na kojoj nema Baranje.

A dok drugi griješe, Baranjci rade. Tako je tamo povećanje broja noćenja brže i od jadranskog. Deset godina Baranja vozi u petoj brzini i najbrža je rastuća regija kontinentalnog turizma. 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju