Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Hrvatska bez Baranje!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dobrodošli u Hrvatsku, ali bez Baranje. U promidžbenom filmu Hrvatske turističke zajednice na hrvatskom zemljovidu nedostaje cijela naša sjeveroistočna regija. Baranja je za turističke djelatnike – u Mađarskoj!

Kontinentalnom turizmu tako su naštetili oni koji bi ga trebali razvijati.

Pročitajte i ovo Turisti sve više odlaze u Slavoniju - 2 Novi rekordi Obaraju se rekordi: Ova hrvatska regija ima onaj X faktor koji turisti cijene, a i cijene su pristupačne Divljač uništava usjeve, ilustracija - 1 Problemi s divljači Baranjci se bore s golemim štetama: "Odgrizu glavu dok je mlado, sočno i poslije od toga nema ništa"

Film je pogledalo nekoliko milijuna ljudi diljem svijeta. Ali očito ne i oni koji su ga naručili i platili novcem poreznih obveznika. I ministar se danas iznenadio. 

U slučaju da nema Baranje na karti Hrvatske u promidžbenom filmu "Mediteran kakav je nekad bio" na stranicama Hrvatske turističke zajednice to će biti ispravljeno u najkraćem mogućem roku, istaknuli su danas na upit novinara ministar turizma Damir Bajs i direktor Glavnog ureda Hrvatske turističke zajednice Niko Bulić.

Ministar Bajs je kazao kako to nije uočio, no ukoliko je doista tako to će biti ispravljeno u najkraćem mogućem roku.

Bulić je rekao kako je film "Mediteran kakav je nekad bio" star pet godina, do sada nije bilo primjedbi, a riječ je o animaciji karte, a ne službenoj zemljopisnoj karti.

Svaku mogućnost da se shvati da je Baranja ispuštena s karte Hrvatske ispravit ćemo, kazao je Bulić.

Osječko-baranjski župan Krešimir Bubalo na današnjoj sjednici Županijskog poglavarstva izjavio je da očekuje odgovornost čelnika Hrvatske turističke zajednice zbog promidžbenog video spota "Mediteran, kakav je nekad bio" u kojemu se, kako je naveo, prikazuje zemljopisna karta Hrvatske na kojoj nema Baranje.

A dok drugi griješe, Baranjci rade. Tako je tamo povećanje broja noćenja brže i od jadranskog. Deset godina Baranja vozi u petoj brzini i najbrža je rastuća regija kontinentalnog turizma. 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene