Ilustracija (Foto: Dnevnik.hr)
Ilustracija (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr

Šest Iranaca i jedan Iračanin pronađeni su ispod kreveta te u improviziranoj pregradi, tzv. bunkeru kampera švedskih registarskih oznaka u srijedu navečer na međunarodnom graničnom prijelazu u Metkoviću


Tom prilikom 44-godišnji vozač Iranac priveden je i kazneno prijavljen za protuzakonito ulaženje, kretanje i boravak u Hrvatskoj, izvijestila je dubrovačko-neretvanska policija.

Vezani članci Migranti u kampu Vučjak (Foto: Robert Anic/PIXSELL) - 8 U BiH uhićena tri muškarca dok su pokušavala u Hrvatsku prokrijumčariti migrante Policija na autocesti (Foto: Hrvoje Jelavić/PIXSELL) Zbog krađe automobila uhićena dvojica Sirijaca na području Metkovića

Pregled vozila obavili su granični policajci u suradnji s carinskim službenikom prilikom ulazne granične kontrole. Pritom su dvije osobe zatečene pod krevetom, a njih pet u “bunkeru”, a policija je utvrdila kako su svi ranije podnijeli zahtjev za azil Službi za strance u Sarajevu.

Punoljetni putnici iz kampera su u readmisijskom postupku vraćeni u BiH zbog nezakonitog ulaska i boravka u Republici Hrvatskoj, dok je 44-godišnji vozač kampera zbog počinjenog kaznenog djela protuzakonitog ulaženja, kretanja i boravka u Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici scengenskog sporazuma pritvoren uz kaznenu prijavu Državnom odvjetništvu (Hina)