Ilustracija (Foto: Dnevnik.hr)
Ilustracija (Foto: Dnevnik.hr)

Šest Iranaca i jedan Iračanin pronađeni su ispod kreveta te u improviziranoj pregradi, tzv. bunkeru kampera švedskih registarskih oznaka u srijedu navečer na međunarodnom graničnom prijelazu u Metkoviću


Tom prilikom 44-godišnji vozač Iranac priveden je i kazneno prijavljen za protuzakonito ulaženje, kretanje i boravak u Hrvatskoj, izvijestila je dubrovačko-neretvanska policija.

Vezani članci Srpski carinici uhvatili migrante u pokušaju ilegalnog prelaska državne granice (Foto: Uprava carine Srbije) - 5 Srpski carinici spriječili ilegalan ulazak migranata u Mađarsku: Skrivali se u kamionu između tegli i deterdženata Migrantski kampovi na meksičko-američkoj granici (Foto: DPA/PIXSELL) - 13 Trudnica (28) iz Meksika ilegalno ušla u SAD: "Primili su je u bolnicu, zaustavili trudove i vratili nazad preko granice"

Pregled vozila obavili su granični policajci u suradnji s carinskim službenikom prilikom ulazne granične kontrole. Pritom su dvije osobe zatečene pod krevetom, a njih pet u “bunkeru”, a policija je utvrdila kako su svi ranije podnijeli zahtjev za azil Službi za strance u Sarajevu.

Punoljetni putnici iz kampera su u readmisijskom postupku vraćeni u BiH zbog nezakonitog ulaska i boravka u Republici Hrvatskoj, dok je 44-godišnji vozač kampera zbog počinjenog kaznenog djela protuzakonitog ulaženja, kretanja i boravka u Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici scengenskog sporazuma pritvoren uz kaznenu prijavu Državnom odvjetništvu (Hina)